Повече от 170 вторични труса са станали факт на индонезийския

...
Повече от 170 вторични труса са станали факт на индонезийския
Коментари Харесай

Стотици вторични трусове на Сулавеси, все още няма връзка с големи райони на острова

Повече от 170 вторични труса са станали факт на индонезийския остров Сулавеси, откакто вечерта на 28 септември там стана разрушително земетресение с магнитуд 7.5 по Рихтер. Това разгласи формалния представител на Националната организация за предварителна защита на естествените бедствия в Индонезия Сутопо Нугрохо, представен от TACC.
Според него " повтарящи се земетресения с друг магнитуд, от време на време по-голям от 5 по Рихтер " са били регистрирани. Той също по този начин означи, че към момента не е допустимо да се откри връзка с някои региони, в това число Дунгала, където живеят минимум 300 хиляди души и където се намира епицентърът на земетресението. Представителят на организацията също съобщи, че и " на втория ден не съумяват да възстановят електрическата енергия и връзките ", обобщава Агенция " Фокус ".
Според последните данни единствено в град Палу (административния център на провинция Централен Сулавеси) смъртността надвишава 400 души, над 540 души са били ранени. Силното земетресение провокира цунами, височината на вълните, на което надвишиха 3 метра, а има данни и за 6 метра. Въпреки това, 30 минути след първите земетресения локалните управляващи анулираха опасността от цунами, защото инструментите не съумяха да открият приближаващата буря. По това време на една от крайбрежните улици на града е имало няколкостотин локални поданици, които са се готвели да честват националния празник. Съдбата им към момента не е известна, признават спасителите.
Министърът на превоза на страната Буди Кария Сумади съобщи, че в неделя интернационалното летище в Палу, което беше затворено преди два дни, ще възобнови работа след частичното заличаване на пистата и разрушаването на контролната кула. Както се чака, в неделя в административния център, ситуиран на 1 500 километра от столицата, ще дойде президентът Джоко Видодо.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР