Повече от 160 електронни услуги вече са достъпни в обновения

...
Повече от 160 електронни услуги вече са достъпни в обновения
Коментари Харесай

Над 160 е-услуги вече предлага НАП в обновения си сайт

Повече от 160 електронни услуги към този момент са налични в актуализирания Е-портал на Национална агенция за приходите. За по-малко от месец приходната организация пусна 6 нови услуги, от които могат да се възползват стотици хиляди консуматори, притежатели на личен идентификационен код (ПИК) или дипломиран електронен автограф (КЕП), оповестиха за Moreto.net от Национална агенция за приходите.

Първата за 2022 година нова услуга е за хазартните оператори. От 4 януари те към този момент заявяват напълно онлайн основата, върху която се начислява държавна такса посредством, налична с КЕП в Портала за електронни услуги.

В началото на януари за облекчение на данъкоплатците, регистрирани по специфичните режими отвън Съюза, в Съюза и за отдалечени продажби на артикули, внасяни от трети страни или територии, заработиха, и.

От 10 януари 2022 година потребителите към този момент могат да подават онлайн, което се ползва във връзка с притежателя (удостоверение А1), както и съобщение. Услугата е налична с ПИК или КЕП в група „ Удостоверения и копия на документи “ в Портала за електронни услуги на приходната организация. Чрез нея потребителите могат да попълнят нужните данни, според определения формуляр на искането/уведомлението, да прикачват документи и да ги подават, напомнят от Национална агенция за приходите.

Най-новата електронна услуга в Е-портала на Национална агенция за приходите е. Тя дава опция на клиентите да подават онлайн искане за възобновяване или прихващане на надвнесени суми. Чрез новата услуга, те могат и онлайн да попълнят нужните данни във формуляра, да ползват документи към него, след което да го подадат. С настояването лицата заявят желанието си да им се прихващат или възвръщат надвнесени или недължимо събрани суми за налози, наложителни осигурителни вноски, наложени от органите по приходите санкции и имуществени наказания и други. Услугата дава опция за избор на типа на надвнесените суми, които може да бъдат прихванати/възстановени - Данък добавена стойност, корпоративен и други налози по ЗКПО, налог върху приходите на физическите лица, осигурителни вноски за ДОО/НЗОК/ДЗПО, наложително събрани обществени вземания, включително санкции, имуществени наказания и други

„ Над 300 млн. лева годишно икономисва Национална агенция за приходите на бизнеса и жителите от директни административни разноски, с помощта на въведената електронна връзка. Национална агенция за приходите непрестанно се стреми да дава отговор на потребителските потребности и на актуалните провокации, като улеснява бизнеса и жителите да извършват своите отговорности към фиска. Приходната организация е измежду първите български администрации, които вкараха електронни услуги. В името на клиента и на неговото потребителско преживяване, ние непрекъснато усилваме броя на електронните услуги и надграждаме съществуващите “, сподели заместител изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Милена Кръстанова.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР