Повече от 150 изложители от 17 държави демонстрират своите продукти

...
Повече от 150 изложители от 17 държави демонстрират своите продукти
Коментари Харесай

ВИНАРИЯ 2018 с повече изложители и продукти

Повече от 150 изложители от 17 страни показват своите артикули на 26-ото издание на интернационалната профилирана галерия „ Винария “. Уникалният Град на виното, пресъздаващ атмосферата на възрожденските къщи от Стария Пловдив, е с растеж на участници и изложбени площи. 26 са новите компании, които показват своите сбирки питиета, а завърналите се на форума винопроизводители са 13.  „ Един от най-значимите в Югоизточна Европа мегафорум за агробизнес, храни, питиета и хорека бранш отбелязва връх на нововъведения – 72. Новите артикули като феномен и изобретателни решения са ориентирани към здравословния и екологичен метод на живот на потребителите “, уточни във встъпителното си слово основният шеф на Международен панаир Пловдив доктор Иван Соколов. Той акцентира, че Градът на виното е по-голям и разнороден, като изложителите на „ Винария “ и „ Фудтех “ се конкурират с гаранция на качеството на показаните артикули и с изискана гурме линия.

„ Тази година в интернационалните дегустации на виновност, ракии и винено бренди участваха над 300 проби от България, Азербайджан, Италия и Турция “, сподели ръководителят на Националната лозаро-винарска камара Радослав Радев. Той посочи, че локалните сортове и техните купажи имат голям капацитет за развиване и могат да бъдат сполучливо осъществени на задграничните пазари. Според него това ще даде опция да заемат характерна ниша и да изградят добър имидж на родното винопроизводство.

За първи път на „ Винария “ е обособена ВИП зона за извънредни виновност, където феновете на Дионисиевата напитка могат да дегустират виновност, които са специфични и мъчно откриваеми на пазара, съобщи ръководителят на Съюза на енолозите в България Станимир Стоянов. Той уточни, че „ Винария 2018 “ има позитивно развиване и в Града на виното посетителите ще видят актуалните трендове във винопроизводството и ще се насладят на богата гама артикули с съвременен жанр. На атрактивен щанд на „ Винария “ за първи път се показват винени коктейли с разнообразни усети, които са бутилирани в кенове и новаторски арт бутилки.

Градът на виното за четвърта поредна година притегля посетителите с нови артикули виновност и спиртни питиета, с гурме демонстрации и презентации на майсторски класове, както и с места за отдих и магазин, където ценителите могат да купят виновност на цени на производителите.


Зоната „ Вкусове от Италия “ добавя атмосферата на Града на виното и „ Фудтех “. Тази година в нея се показват артикули на 30 италиански компании. За първи път посетителите могат да видят вино и кафе с марката на световноизвестния тенор Андреа Бочели. Щандовете на изложителите от Апенините притеглят и с обичайни италиански специалитети, като поркета, както и с био зехтин, био виновност и ликьори, пасти, маслини, сладка и други изкушения.

Още в първия ден на „ Винария “ три винарски мазета и техните хотелски комплекси инсталираха на уеб страниците си неповторимия програмен продукт „ гратис позвъняване “ (Free Call), който им дава опция да усилят продажбите си в къси периоди. Той за първи път се показва в България. По света над 27 000 компании в 60 страни употребяват модерната услуга, която е извънредно известна в хотелиерския отрасъл. Българските винари предвиждат, че въвеждането им ще подкрепи развиването на новите им пазари в Европа, Съединени американски щати, Русия, Китай, Корея, където от ден на ден се търсят български виновност.

Тази вечер ще станат ясни спечелилите от Международния конкурс, които ще получат своите оценки на обичайна „ Нощ на Златните ритони “.

Паралелно с „ Винария “ се организират още шест изложби - интернационалната селскостопанска галерия „ Агра “, профилираната „ БиоАгра “, „ Фудтех “ (за храни и напитки), новата демонстрация „ Дибла – хрумвания и артикули за интериора “, която е част от изложбата „ Хорека Пловдив “, ревютата „ Апи България “ - за пчеларство, и „ Вкусове от Италия “. Мащабният конгрес, сплотяващ аграрния, хранително-вкусовия, хотелиерския и ресторантьорски отрасъл, се утвърди като една от най-ярките прояви в Югоизточна Европа, която среща бизнес елита от най-привлекателните и сполучливи браншове на стопанската система.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР