Повече от 120 световни лидери, след които българският служебен премиер

...
Повече от 120 световни лидери, след които българският служебен премиер
Коментари Харесай

Служебният премиер Стефан Янев пристигна в Глазгоу за срещата на върха за климата

Повече от 120 международни водачи, след които българският длъжностен министър председател Стефан Янев, дойдоха в Глазгоу за срещата на върха за климата.

На 12-дневния конгрес ще бъдат разисквани ограничения за ограничение на световното стопляне и понижаване на нездравословните излъчвания.

Ръководителите на едни от най-големите замърсители в света Китай и Русия не отидоха в Глазгоу.

Срещата откри английският министър-председател Борис Джонсън. Той съпостави ситуацията на Земята с това на Джеймс Бонд, който е завързан към бомба и се пробва да измисли по какъв начин да я обезвреди.

Генералният секретар на Организация на обединените нации също направи нетрадиционно съпоставяне, призовавайки да се постави завършек на отношението към природата като към тоалетна.

" Шестте години след подписването на Парижкото съглашение за климата бяха най-горещите в историята. Зависимостта ни от изкопаемите горива тласна човечеството към пропастта. Изправени сме пред избора - да спрем това или то да ни спре. Време е да спрем да разрушавам биоразнообразието, да се убиваме с въглерод и да се отнасяме към природата като към тоалетна ", съобщи Антониу Гутериш, общоприет секретар на Организация на обединените нации.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР