Повече от 1000 иракчани бяха откарани днес в болница заради

...
Повече от 1000 иракчани бяха откарани днес в болница заради
Коментари Харесай

Пясъчна буря в Ирак изпрати над 1000 души в болница

Повече от 1000 иракчани бяха откарани през днешния ден в болница поради респираторни болести, провокирани от пясъчна стихия.

Това е седмата подред пясъчна стихия, която връхлетя страната през последния месец, оповестиха държавните медии.

Жителите на шест от 18-те иракски провинции, в това число Багдад и обширния западен район Ал-Анбар, още веднъж се разсъниха с гъст облак прахуляк, покрил небето.

Властите в провинциите Ал-Анбар и Киркук приканиха хората да останат на закрито, заяви формалната осведомителна организация INA.

Болниците в провинция Ал-Анбар са приели повече от 700 пациенти със затруднено дишане, съобщи Анас Каис, здравен чиновник, представен от INA.

Централната провинция Салахедин заяви за над 300 случая, а централната провинция Дивания и провинция Наджаф, южно от Багдад, записаха по към 100 случая, добави осведомителната организация.

Ирак е изключително уязвим от изменението на климата и през последните няколко години към този момент стана очевидец на рекордно ниски превалявания и високи температури.

Експертите настояват, че тези фактори заплашват да доведат до обществена и икономическа злополука в потърпевшата от войната страна.

През ноември Световната банка предизвести, че до 2050 година Ирак може да претърпи 20-процентно понижаване на водните запаси поради изменението на климата.

В началото на април държавен чиновник предизвести, че през идващите десетилетия Ирак може да се сблъска с " 272 дни прахуляк " годишно.

Министерството на околната среда съобщи, че казусът с това метеорологично събитие може да бъде решен посредством " увеличение на растителната завивка и засаждане на гори, които да извършват ролята на ветрозащитни уреди ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР