Повече от 100 палестинци са били убити при въздушните удари

...
Повече от 100 палестинци са били убити при въздушните удари
Коментари Харесай

Израел нанася удари по Газа, докато войната се възобновява след изтичането на примирието с Хамас

Повече от 100 палестинци са били убити при въздушните удари в петък, съгласно чиновници от здравното министерство в ръководената от Хамас Газа.

Израел бомбардира Газа в продължение на седмици след офанзивата на Хамас в Израел на 7 октомври, при която починаха 1200 души, а други 240 бяха взети за заложници в Газа. Палестинските здравни чиновници в територията, следена от Хамас, споделят, че повече от 14 000 души са били убити от началото на израелската военна интервенция. Въздушните удари бяха подкрепени от сухопътна атака и обсада, която докара до дефицит на вода, храна, гориво и медицински консумативи.

Организация на обединените нации сподели, че възобновените боеве ще влошат изключителната филантропична обстановка. „ Адът на земята се върна в Газа “, сподели Йенс Лаерке, представител на филантропичната работа на Организация на обединените нации в Женева. Едноседмичното помирение разреши на повече от 100 заложници да изоставен Газа, в това число израелци и задгранични жители, в подмяна на повече от 180 палестинци, държани в израелски затвори. То...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР