Повече от 100 хиляди души са хоспитализирани с Ковид в

...
Повече от 100 хиляди души са хоспитализирани с Ковид в
Коментари Харесай

COVID в САЩ: По-тежка вълна, въпреки ваксините

Повече от 100 хиляди души са приети в болница с Ковид в Съединени американски щати - равнище, достигнато за първи път от януари насам, регистрират здравните управляващи в Съединени американски щати, съобщи CNN, представена от БГНЕС.

Тази цифра демонстрира фрапантно нарастване на пациентите, болни от мощно заразния вид Делта. Заболеваемостта е два пъти по-висока по отношение на същия ден на предходната година, когато към момента нямаше налични ваксини.

И въпреки всичко, по-голямата част от пациентите в лечебните заведения не са имунизирани, заяви доктор Пол Офит, член на консултативния комитет на Съединени американски щати по храните и медикаментите. " Числата в този момент в доста връзки са по-лоши от предишния август ", сподели Офит. " Миналия август имахме изцяло податливо население (и) нямахме ваксина. Сега едвам половината от жителите са имунизирани, само че все пак хоспитализациите порастват ", добави лекарят.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Специалисти от Държавния проучвателен център по вирусолог...

Хоспитализациите и случаите на Covid-19 скочиха внезапно от края на юни, защото разновидността Делта става все по-разпространен в Съединени американски щати.

Повече от 100 317 пациенти с Covid-19 са настанени все още в лечебни заведения - това е шест пъти повече по отношение на цифрите от преди девет седмици, регистрират от Министерството на здравеопазването.

Съединени американски щати записва повече от 152 400 нови случая на Covid-19 за ден през последната седмица - 13 пъти повече по отношение на тези преди към девет седмици, съгласно данни на университета Johns Hopkins.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР