Повече от 100 души блокираха главния път Бургас-Созопол, където вчера,

...
Повече от 100 души блокираха главния път Бургас-Созопол, където вчера,
Коментари Харесай

Протестиращи блокираха главния път Бургас-Созопол, където кола блъсна дете

Повече от 100 души блокираха основния път Бургас-Созопол, където през вчерашния ден, на пешеходна пътека, беше блъснат 16-годишният Костадин, който отивал на учебно заведение в Бургас. Протестиращите настояван регионът да бъде обезопасен, защото, по думите им, за последните няколко години смъртните случаи там са най-малко седем.

 Вяра Атанасова: Лятото най-малко 5 минути би трябвало да чакаш, с цел да излезеш от Атия и да се включиш в придвижването за Бургас. Първо се кара доста бързо, трафикът е голям. Владимир Павлов: Най-лошото е, че губим децата си. И един път вечно това би трябвало да се приключи. Мисля, че би трябвало да се подхващат по-строги законодателни ограничения към този момент за злополука със жертва да има наложително затвор.
Хората от Атия и Черноморец са стартирали подписка с искане на това място да се сложи светофар или да се построи надлез.
Добри Добрев - кмет на Черноморец: Било като кметове, било като общински съветници, било като администрация на Созопол би трябвало да принудим страната - държавен е пътят - да направи нещо.
Заради блокадата в двете направления на пътя Бургас-Созопол се образуваха километрични опашки от коли и рейсове, само че водачите изчакаха търпеливо да свърши митинга. На пешеходната пътека, където през вчерашния ден почина 16-годишният Костадин, неговите съученици и протестиращите сложиха цветя и играчки.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР