Повече копчета и по-малко сензорни екрани в автомобилите. Само така

...
Повече копчета и по-малко сензорни екрани в автомобилите. Само така
Коментари Харесай

Как ще се произвеждат автомобилите след 2026 година: Аварийните светлини, мигачите, чистачките и бутонът за спешна помощ ще останат физически

Повече копчета и по-малко сензорни екрани в колите. Само по този начин колите, които ще се създават след 2026 година, ще получават по-висока оценка за сигурност.

Аварийните светлини, мигачите, чистачките и бутонът за незабавна помощ ще останат физически. Производителите ще бъдат задължени от асоциацията Euro NCAP да се придържат към " аналоговото ", с цел да бъдат колите по-безопасни.

Вече има коли, които се ръководят напълно от сензорни екрани, а физическите лостове и копчета са сведени до най-малко. Според разнообразни проучвания това забавя водачите, като за някои от интервенциите времето се утроява.

За да се резервира сигурността, желанията са най-важните бутони и лостове да останат непроменени. " Изследванията демонстрират, че колкото по-дигитален става светът ни вътре в автомобила, толкоз повече стават тласъците, които ни разсейват, което автоматизирано води до по-голяма възможност от настъпването на разнообразни произшествия ", изясни доцент доктор Зорница Тоткова от Института за проучване на популацията и индивида при Българска академия на науките, предава нова.

Според разнообразни проучвания сензорните екрани усилват времето за работа с сред 20 и 40 секунди. " В един дребен екран са събрани функционалности, от които би трябвало да избираме, надлежно обработката на информацията лишава повече време. Въпреки че тези центрове потвърждават това, че не е от изгода, заплашват сигурността по някакъв метод, отново се появяват коли, които ги внедряват, което е доста необичайно ", разяснява още доц. Тоткова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР