Повече демонстранти излязоха по улиците на Отава и други канадски

...
Повече демонстранти излязоха по улиците на Отава и други канадски
Коментари Харесай

Протестите в Канада набират сила

Повече стачкуващи излязоха по улиците на Отава и други канадски градове в събота, настоявайки за преустановяване на наложителната имунизация против КОВИД-19, когато митингите против рестриктивните мерки на пандемията навлязоха във втората си седмица.

В столицата стачкуващите се събраха към лагерните огньове при смразяващи ниски температури и издигнаха портативни сауни и надуваеми крепости за деца пред Народното събрание, до момента в който развяваха канадски флагове и крещяха антиправителствени лозунги.

Техните викания за " независимост " бяха посрещнати с крясъци " прибирайте се у дома " от по-малка група контрапротестиращи, ядосани от блокирането на столицата.

Демонстрациите, които започнаха като митинги на водачи на камиони, против условията за ваксини при секване на американо-канадската граница се трансфораха в по-широки митинги против здравните ограничавания на КОВИД.

Подобни митинги се организираха в Торонто, Квебек Сити и Уинипег. " Това се трансформира във все по-нестабилна и все по-опасна проява ", сподели шефът на полицията в Отава Питър Слоли на конференция. Координаторът на митингите Джим Торма сподели, че протестиращите няма да правят отстъпка. " Конвоят на свободата " започва на тихоокеанското крайбрежие на Канада в края на януари и събра поддръжници по дългия път до столицата, както и повече от 10 милиона канадски $ (8 милиона щатски долара) онлайн дарения.

Размириците поддържаха софтуерният магнат Илон Мъск и някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, които в изказване в петък нарекоха премиера Джъстин Трюдо " крайноляв лунатик " за налагането на " налудничави КОВИД-ограничения ".

Канадският министър-председател съобщи, че протестиращите съставляват единствено " маргинално малцинство ", макар че изследванията демонстрират, че една трета от канадците поддържат апела за унищожаване на всички ограничавания против ковид.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР