Повече чакане за нов автомобил, по-високи цени на автомобилите втора

...
Повече чакане за нов автомобил, по-високи цени на автомобилите втора
Коментари Харесай

Продажба на автомобил: Как да оценим колко струва колата ни?

Повече очакване за нов автомобил, по-високи цени на колите втора ръка и също толкоз огромен недостиг на използвани коли в положително положение. Въпреки това сте решили да продадете личния си автомобил т.е. преминавате през развой на продажба и покупка. Но на каква цена на продадете и на каква да купите, в случай че ще бъде втора употреба?

Съюзът на българските автомобилисти обяснява по какъв начин да извършите оценка на амортизацията, по какъв начин да проучите цените и по какъв начин да се грижите за колата си по този начин, че да задържите цената ѝ по-висока, когато я обявите за обмен.

Колко коства колата ми?

Ако сте закупили чисто нов автомобил преди години, би трябвало да знаете, че всеобщите серийни модели могат да загубят до 60% от цената си след три години и междинен пробег. Или с други думи, цената на закупен автомобил за 50 хиляди лева би могъл да падне и до 20 хиляди лв.. Не е наложително, несъмнено, и това не е толкоз просто да се приложи за всеки. Някои леки коли резервират по-висока продажна стойност. И с цел да бъдем изцяло изчерпателни би трябвало да вметнем за най-големите фенове на колите, че редки, лимитирани серии и типичен коли в действителност могат да завоюват стойност с времето. Същото се отнася и за частите от такива коли даже и те да не са в положително общо положение. Въпреки това е значимо притежателите да имат визия за факторите, които въздействат върху цената на личния им автомобил.

Какво повлиява най-вече на оценката на използвания автомобил?

Повечето коли губят по-голямата част от цената си през първите три до пет години, а след осем години ще получите скромна сума по отношение на това, което сте заплатили при покупката. Освен в случай че не са добре обгрижвани. Марката и моделът на автомобила могат елементарно да повлияят върху обезценяването на возилото. Не е изненадващо, само че първокласните марки преобладават, когато става дума за ниска обезценка.
 Koenigsegg: най-бързата кола на света ще се продава и в България на цена от €3 милиона
От €3 милиона нагоре: най-бързият в света суперавтомобил ще се продава и в България

Шведският производител отваря формален шоурум на първокласната марка в София

Възрастта и марката са фактори, които не могат да бъдат изменени след закупуване на транспортно средство, само че всеки водач може да повлияе на цената, когато се грижи за колата си. Пробегът е голям фактор за цената на автомобила, а поддържането му допустимо минимален ще ви помогне да осигурите по-висока продажна цена. Поддържането на автомобила добре обслужен и запазването на всички сметки, с цел да го докажете ще го направи по-привлекателен и скъп за евентуалния нов притежател. Чистият и добре поддържан автомобил постоянно ще се продава на по-добра цена от този с опушен в цигарен пушек салон, изцапани седалки и изтрити бутони на таблото. Колкото повече доказателства за обгрижване има, с толкоз по-добро усещане ще остане евентуалния покупател.

Как да продадете колата си?

Въпреки че може да е досадно стеснение да се занимавате с това, само че изчислете деликатно дали разноските за ремонти ще се изплатят при препродажба - безупречно показаният автомобил нормално е магнит за купувачите. Сезонните фактори също си коства да се вземат поради. Напълно естествено е цените на кабриолетите и спортните коли да се покачат напролет. По същия метод 4x4s и SUV-овете нормално са по-търсени през зимата. Като се вземе поради всичко това, идната стъпка е да разберете какъв брой в действителност коства колата ви.
 VW в Китай излиза на ниска цена... само че не опитвайте да си внесете кола в Европа
VW в Китай излиза на ниска цена... само че не опитвайте да си внесете кола в Европа

Автомобилният колос води правосъдна борба против търговец от Германия

Как да оцените колата си?

Можете да получите приблизителна оценка за цената на вашия автомобил, като отидете на уеб страница за разгласи и потърсите вашата съответна марка, модел и година, дружно с сходен пробег и екстри, с цел да видите какви цени са оповестени. Такава услуга може да намерите на платформи като тези на  и, които показват цената на вашия автомобил въз основата на настоящите предложения. 

Не забравяйте, че множеството частни лица ще одобряват оферта, близка до желаната цена, а професионалните търговци постоянно ще желаят повече от тях, само че евентуално ще създадат по-значима отстъпка.

Ако оставите продажбата на колата си на дилър, те би трябвало да си изкарват прехраната, тъй че ще ви предложат и по-малко за автомобил, който се надявате да продадете.
 Търговци на коли
Търговци на коли " втора " ръка в Германия губят по 15 хиляди евро на Tesla

Какви са цените на известния електромобил у нас?

Ако колата ви е малко ексцентрична, като 4x4, спортна кола, електрическо транспортно средство или ретро автомобил, може да си коства да се огледате от ценител или почитател на такива коли, който ще е подготвен да предложи повече за автомобил в положително положение.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР