Повдигна се и темата с неизползваните средства от Фрапорт“, които

...
Повдигна се и темата с неизползваните средства от Фрапорт“, които
Коментари Харесай

След среща между „Фрапорт“ и Сдружение „Напред Несебър“ стана ясно: Повече полети още през април, но не достатъчно

Повдигна се и тематиката с неизползваните средства от „ Фрапорт “, които морски общини заделят от бюджетите си за стимулиране на полети през зимата

През месеците април и май 2023 година са планувани повече полети на Летище Бургас в съпоставяне със същия интервал през предходната година. Това стана ясно по време на работна среща сред управлението на летището и съдружие „ Напред Несебър “. Неправителствената организация сплотява представители на бизнеса и локалните общности на територията на район Несебър.

Директорът на Летище Бургас Георги Чипилски обърна внимание на обстоятелството, че  вече се следи растеж на трафика в крилата на сезона. Освен за април и май има повече декларирани полети и за октомври т.г. спрямо 2022 година

„ Това е значима информация, тъй като хората ще знаят по кое време е удачно да отворят сезонните си обекти. Но изрично не е задоволително. Бизнесът е еластичен и елементарно ще се провежда, в случай че има полети целогодишно, както е във Варна. Очакваме да се вземат ограничения и да се възстановят полетите от и до София “, сподели ръководителят на „ Напред Несебър “ Иван Дашев.

Всички присъстващи се сплотиха към мнението, че с цел да притеглим туристи отвън дейния сезон е належащо да се предлага и атрактивна културна стратегия, да имат избор сред повече работещи търговски обекти.

Повдигна се и тематиката с неизползваните средства от „ Фрапорт “, които морски общини заделят от бюджетите си за стимулиране на полети през зимата.

По време на полемиката стана ясно, че все още има максимален растеж при записванията за месец юни, спрямо предходната година. Очакват се повече пасажери и през юли и август, само че изрично все още трафикът през лятото се възвръща по-бавно. Това не се отнася за нашите директни съперници като Турция, Гърция, Хърватия, където записванията са доста по-силни. Посочените страни популяризират целогодишно туристическите си дестинации и се радват на мощна държавна политика в тази посока.

Д-р Франк Кванте, който е основен изпълнителен шеф на „ Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт “ АД благодари на представителите на сдружението, като и двете страни поеха задължения за взаимно и регулярно съдействие с една цел -.повече цивилен полети на Летище Бургас.

Първите сезонни полети ще стартират в края на месец март т.г.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР