Потвърждаваме позицията си, че България не бива да предприема никакви

...
Потвърждаваме позицията си, че България не бива да предприема никакви
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Реален е рискът войната да се разшири

„ Потвърждаваме позицията си, че България не трябва да подхваща никакви дейности, които биха я създали част от спора. Смятаме, че в допълнение нагнетяване на напрежение посредством спомагателни въоръжения, жива мощ и така нататък е път към невъзможност “.

Това сподели в предаването „ Лице в лице “ Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия.

„ Призоваваме страните да прекратят военните дейности и да се търсят дипломатически и политически решения “, добави той.

По думите му е действителен рискът войната да продължи дълго и да се разшири.

Кристиан Вигенин съобщи, че Българска социалистическа партия е изрично срещу да предоставяме въоръжение на Украйна, тъй като това би означавало директно ангажиране във военния спор.

„ За нас вероятността на тази война е политическият разговор и дипломацията. И в случай че всеки на своето ниво се пробва да мисли и работи в тази посока, е едно. Когато обаче виждаме, че на всевъзможни нива се приказва за война и за това по какъв начин тя би трябвало да продължи, до момента в който единият победи другия, а това значи хиляди изгубени човешки животи, за нас това не е опция “, сподели още Вигенин.

Относно идните избори той съобщи, че е ясно, че се води целенасочена акция против Корнелия Нинова поради уволненията на хора, свързани с Българска социалистическа партия.

„ Това е директна интервенция на служебния кабинет в изборите. Тази тематика трябваше да бъде оставена за интервала след изборите. Направиха каквото направиха до 2 септември, да бъдат по този начин положителни да се съсредоточат върху своите задължения по изборите “, прикани Вигенин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР