Потвърждаваме, че Нидерландия поиска допълнителна проверка в България, посочи говорителят

...
Потвърждаваме, че Нидерландия поиска допълнителна проверка в България, посочи говорителят
Коментари Харесай

ЕК изрази готовност да организира нова проверка в България, свързана с Шенген

Потвърждаваме, че Нидерландия изиска спомагателна инспекция в България, уточни представителят на Европейска комисия Анита Хипер. Комисията ще продължи да улеснява разговора сред двете страни и да прави нужното, с цел да може да бъде взето решение допустимо най-бързо, добави тя.

Европейска комисия е на мнение, че България и Румъния отговорят на условията за цялостно присъединение към Шенген. Комисията напълно поддържа приемането на България и Румъния в Шенген, добави Хипер.

За настояването на тази задача преди повече от месец заяви министърът на миграцията на Нидерландия Ерик ван дер Бург, а по-късно и служебният министър председател Марк Рюте, който категорично акцентира, че чака от нея справедлив, а не " подсладен отчет " за върховенството на закона.

На последната среща на вътрешните министри от Европейски Съюз в Люксембург през октомври министърът на вътрешните работи на Нидерландия разяснява още, че страната му ще вземе решение за приемането ни в Шенген след нова задача в България и отчет на Европейска комисия.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР