Потвърждава се ефективността на управление на стареенето на АЕЦ „Козлодуй“.

...
Потвърждава се ефективността на управление на стареенето на АЕЦ „Козлодуй“.
Коментари Харесай

АЯР: Партньорска проверка потвърждава ефективността на управлението на стареенето на АЕЦ „Козлодуй“


Потвърждава се успеваемостта на ръководство на стареенето на АЕЦ „ Козлодуй “. Това излиза наяве от отчет на Агенцията за нуклеарно контролиране от партньорска инспекция, утвърден на днешното съвещание на Министерския съвет.

Националният отчет, съгласно държавната осведомителна работа, е създаден в осъществяване на условията на наставления на Европейския съюз, свързани с общностна рамка за сигурност на нуклеарните съоръжения. Актуализираната и допълнена инструкция по нуклеарна сигурност вкарва европейска система за тематични партньорски инспекции, които ще се организират на всеки шест години. Целта им е да дават на страните-членки на Европейски Съюз механизъм за инспекция на тематики от стратегическо значение за нуклеарната сигурност.

Изготвянето на спомагателни профилирани стратегии за експлоатационен надзор на атомната централа в Козлодуй се дефинират в отчета като положителни практики. Като главен извод от отчета се показва, че през последните осем години въздействие върху ръководството на стареенето на АЕЦ „ Козлодуй “ оказват дейностите, свързани с удължение живота на двата енергоблока.

Припомняме, че на 8 декември 2017 година в АЕЦ “Козлодуй” приключи Партньорска инспекция на Московския център на WANO (World Association of Nuclear Operators – Световната асоциация на нуклеарните оператори). Успоредно с нея е осъществено и пилотно Наблюдение на работата на екипите от блочните щитове за ръководство на пълномащабния симулатор за блокове с реактори ВВЕР-1000 в Учебно-тренировъчния център.

Партньорската инспекция е извършена следните единадесет области – Организация и администрация, Експлоатация, Ремонт, Химия, Инженерно обезпечаване, Радиационна отбрана, Подготовка и подготовка на личния състав, Експлоатационен опит и рационализиране на индустриалната активност, Противопожарна отбрана, Аварийна подготвеност, Съобщения за събития със важен експлоатационен опит от разнообразни атомни централи (Significant Operating Experience Report – SOER).

Пилотното наблюдаване е по повод дейностите на три разнообразни екипа от сменния личен състав по три авансово създадени сюжета в пълномащабния симулатор.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР