Потвърдиха гаранцията от 50 хил. лева гаранция за Бенчо БенчевРайонният

...
Потвърдиха гаранцията от 50 хил. лева гаранция за Бенчо БенчевРайонният
Коментари Харесай

Потвърдиха гаранцията от 50 хил. лева гаранция за Бенчо Бенчев

Потвърдиха гаранцията от 50 хиляди лв. гаранция за Бенчо Бенчев
Районният съд в Бургас удостовери взетата мярка за неотклонение „ Парична гаранция “ в размер на 50 хиляди лв. по отношение на обвинения Бенчо Бенчев.

Общинарят от Бургас стана клиент на прокуратурата за това, че е укрил в Турция и Гърция несебърския необут Димитър Желязков, прочут като Митьо Очите.

Днес, бургаските районни магистрати отвърдиха взетата по отношение на Бенчев мярка за неотклонение след обжалване от отбраната на обвинения. Бенчев бе притеглен като обвинен с разпореждане от 10 август за персонално укривателство и нелегално владеене на муниции.

"Съдът, като прегледа събраните до този миг доказателства по досъдебното произвеждане одобри, че избраната мярка за неотклонение като тип е подобаваща и е взета за да попречи на обвинения да се укрие и да извърши закононарушение. Според правосъдната инстанция размерът от 50 000 лева не се явява повишен. Тази мярка е измежду най-леките ограничения за неотклонение, планувани в Наказателно-процесуален кодекс. При осъществяване на преценка в тази връзка, Бургаската районна прокуратура явно е отчела, че лицето е неосъждано, с непрекъснат адрес на територията на Република България, където развива бизнес и има семейство. В акта на правосъдната инстанция написа: „ изложеното в комбиниране с неговата възраст и наличните по досъдебното произвеждане данни за влошеното му здравословно положение, обосновават извода, че задачите на мярката за неотклонение биха били изпълнени в задоволителна степен и чрез налагането на мярка за неотклонение „ Гаранция “.

Относно размера на взетата мярка „ Гаранция “, Районен съд – Бургас одобри, че един от главните критерии, които имат значение за установяване размера на тази мярка е имущественото състояние на обвинения. Според правосъдната инстанция това съставлява и механизъм, който ще възпре обвинения да се укрие и да прави други закононарушения. При осъществяване на преценка в тази връзка, съдът взе поради наличните по досъдебното произвеждане доказателства по отношение на материалното състояние на обвиняемия", реши през днешния ден Районен съд - Бургас.

Определението на съда е дефинитивно, обявиха още от там.

БГНЕС напомня, че на 2 август при зрелищна акция на Министерство на вътрешните работи беше разрушена група за рекет, палежи и побоища, която съгласно прокуратурата, се оглавява от Желязков. Митьо Очите към момента е в ареста в Турция. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР