Потреблението на газ миналата седмица се е увеличило твърде много,

...
Потреблението на газ миналата седмица се е увеличило твърде много,
Коментари Харесай

Смут в Германия: Потреблението на газ нараства твърде бързо

Потреблението на газ предходната седмица се е нараснало прекалено много, установи Федералната мрежова организация. 

Въпреки енергийната рецесия, предходната седмица семействата в Германия са консумирали повече газ от междинното. Това се дължи на обстоятелството, че частните семейства и дребните търговски клиенти са консумирали приблизително доста повече от нормалното за този интервал в предходните години, оповестява „ Тагесшау ”.

" Ситуацията може да стане доста сериозна, в случай че не понижим доста потреблението на газ ", предизвести ръководителят на Федералната мрежова организация Клаус Мюлер.

Според данните на регулатора, потреблението на газ от семействата и по-малките търговски клиенти през 39-ата календарна седмица е било 618 гигаватчаса, което е с съвсем 10% повече от междинното равнище на ползване от 564 гигаватчаса за същия интервал през 2018-2021 година

Необходими са 20 % икономии

По данни на Федералната мрежова организация, потреблението на промишлени клиенти предходната седмица е било единствено с 2% под равнището от предходните години - 1370 гигаватчаса. Въпреки това потреблението им към този момент не спада толкоз мощно, колкото в предишното.

Германия надали ще успее да избегне изключителна обстановка с природния газ през зимата, в случай че не реализира най-малко 20-процентни икономии в частния, комерсиалния и промишления бранш, акцентира Мюлер: " Потреблението на природен газ също набъбна прекалено много предходната седмица. "

Частните семейства и по-малките търговски клиенти са виновни за към 40% от потреблението на газ в Германия. Останалите 60 % са огромни промишлени клиенти.

Още във вторник Федералната мрежова организация заяви, че настоящите равнища на предпазване на газ в Германия са 92,08%. Доставките на газ в Германия " сега са постоянни ". /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР