Потребителите в света са направили общо 300 милиарда посещения в

...
Потребителите в света са направили общо 300 милиарда посещения в
Коментари Харесай

Интернет пиратството процъфтява, начело са САЩ и Русия

Потребителите в света са създали общо 300 милиарда визити в пиратски уеб сайтове през предходната година

Около 53% от цялото пиратство се прави през нелицензирани стрийминг платформи

Цифровото пиратство процъфтява, макар възходящата известност на легални стрийминг услуги като Netflix и Spotify, сочат резултатите от изследване за 2017 година на лондонската консултантска компания Muso.

В международен мащаб потребителите са създали общо 300 милиарда визити в уеб сайтове за интернет пиратство през предходната година, което е с 1,6% повече по отношение на 2016 година Но до момента в който през 2017 година се усилват незаконните стрийминг гледания и сваляния на телевизионни излъчвания и музика, пиратството на кино филми понижава, сочи анализът на Muso.

Телевизията заема повече от една трета от докладваната световна пиратска активност, със 106,9 милиарда визити, следвана от музиката (73,9 милиарда) и филмите (53,2 милиарда). Около 53% от цялото пиратство се прави през нелицензирани стрийминг платформи, като в Съединени американски щати то е доста по-високо – 94% за телевизионно наличие и 77% за филми.
още по тематиката
„ Нашите данни демонстрират, че пиратството е по-популярно от всеки път ”, разяснява основният изпълнителен шеф на Muso Анди Чатърли. „ Стана ясно, че стриймингът е най-популярният метод потребителите да получат достъп до наличие, било то посредством законни или противозаконни канали ”.

В реалност, равнището на пиратската активност през 2017 година е даже по-високо, в сравнение с оповестява Мусо. Понастоящем компанията наблюдава данни от Китай, Тайван, Япония, Южна Корея и Северна Корея, само че изключва тези страни от разбора за 2016 и 2017 година

Както и в предишните години, Съединени американски щати са дом номер едно на цифровите пирати, с 27,9 милиарда визити на уеб сайтове за пиратство през 2017 година След тях се подреждат Русия (20,6 милиарда), Индия (17,7 милиарда), Бразилия (12,7 милиарда), Турция (11,9 милиарда), Япония (10,6 милиарда), Франция (10,5 милиарда), Индонезия милиарда евро) и Англия (9,0 милиарда евро).

Телевизионното пиратство, измерено посредством визити на пиратски уеб сайтове, се е нараснало с 3,4% в международен мащаб през 2017 година Към края на годината ТВ пиратството, основано на торенти, се усилва, само че остава единствено 5% от цялото телевизионно пиратство. Музикалното пиратство е скочило с 14,7%, даже след изключване на „ stream-ripper ” уеб страниците, включително youtube-mp3.org, през мивалата година.

Същевременно, филмовото пиратство се е намалило с 2,3% през предходната година, макар че интензивността, основана на торенти, също се е нараснала в международен мащаб към края на 2017 година и доближава 20% от цялото пиратство на филми. Активирането на „ peer-to-peer ” пиратството може да се дължи на блокиране или изключване на противозаконни уеб сайтове за видео стрийминг, разяснява Muso.

Що се отнася до устройствата, пиратството продължава да клони съществено към мобилните устройства. Около 87% от визитите в уеб сайтове за пиратство са посредством мобилни устройства, спрямо 13% на настолни компютри.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР