Потребителите в България и по света вече могат да осъществяват

...
Потребителите в България и по света вече могат да осъществяват
Коментари Харесай

Бърз персонален достъп до медицински специалисти - директно през телефона

Потребителите в България и по света към този момент могат да реализират бърз и пряк онлайн контакт с лекари посредством мобилно приложение на MedicHome.
Целта на приложението е да обезпечи на потребителите на всички места и когато и да е бърз и личен онлайн достъп до съвет и рекомендация от квалифицирано здравно лице по здравни въпроси, спестявайки им време, старания и средства. Технологията на MedicHome се чака да генерира и редица изгоди за медицинските експерти - новаторски и цифров опит в здравното обслужване и качествено консултиране на доста по-голям брой пациенти за едно и също време.
Приложението на MedicHome започва тестово на 23 януари 2018 година и към 7 март 2018 година е било конфигурирано повече от 5000 пъти, над половината от които отвън столицата, а броят на осъществените онлайн съвещания надвишава 1000. За този къс интервал записаните консуматори в платформата са достигнали 2000. Приложението ще е гратис за стеснен интервал от време като за в бъдеще потребителите ще могат да избират сред разнообразни пакети с предплатени съвещания и абонамент съгласно личните си благоприятни условия. С повишаването на броя медицински експерти, употребяващи платформата, достъпът на потребителите до здравни препоръки и рекомендации се чака да стане 24/7/365.
През първия месец от действието на приложението на MedicHome, над 50% от ползващите го са поискали препоръки по отношение на тематики, свързани с хронично заболяване, още близо 10% са отправили въпроси, свързани с детското здраве, а останалите са се обърнали към медицински експерт в платформата за различен настоящ проблем - простуда, неразположение и други. Около 85% от онлайн консултациите през приложението са били изцяло задоволителни за потребителите в него и им е икономисало потребността от физическо посещаване на лекарски кабинет. Жените и мъжете измежду дейните консуматори на приложението през първия месец са били съвсем наедно - 60 на 40 в интерес на дамите.
Основен вложител в MedicHome е швейцарският бизнесмен Филип Баерфус. Амбицията му е да редуцира времето за достъп до медицински експерти в България от приблизително 7-10 дни, колкото е в този момент, на броени минути.
В момента екипът на MedicHome е фокусиран върху привличането на лекари с друга специализация, които да посрещнат възходящия потребителски интерес към мобилното приложение. За една седмица интерес да работят с платформата са показали над 220 лекари с разнообразни специалности - невролози, кардиолози, ендокринолози, педиатри, ортопеди, кожни лекари и други. Над 90% от тях са от обитаеми места отвън София.
В къс период се възнамерява да бъдат добавени още две функционалности в приложението - опция за видео конферентна връзка с медицински експерт и образуване на посещаване от доктор на комфортно за пациентите място. Сред краткосрочните цели на MedicHome е и привличането на рекламодатели в платформата.
„ Искаме да променим здравното обслужване, като го създадем по-бързо, по-достъпно и по едно и също време с това по-сигурно, както за хората с по-ограничени финансови благоприятни условия, по този начин и за тези с високи приходи. Първият чат в приложението постоянно ще бъде безвъзмезден. С помощта на новите технологии от една страна даваме опция на всеки да се свързва и поучава с медицински експерти бързо и комфортно, а от друга оказваме помощ на лекарите да дават по-качествена и бърза услуга “, съобщи Филип Баерфус, изпълнителен шеф и съосновател.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР