Потребителите ще продължат да ползват Android приложения от EMUIСмартфоните на

...
Потребителите ще продължат да ползват Android приложения от EMUIСмартфоните на
Коментари Харесай

Huawei няма да пуска смартфони с HarmonyOS на външния пазар

Потребителите ще продължат да употребяват Android приложения от EMUI

Смартфоните на Huawei отвън Китай ще продължат да употребяват Android с обвивка EMUI
(снимка: Huawei)

Китайският производител на смарт телефони Huawei внесе изясненост по значим въпрос, обвързван с фирмената операционна система HarmonyOS, която компанията постанова като опция на Android.

Новината е, че Huawei няма проекти да пуска смарт телефони, предопределени за продажба отвън Китай, със личната си операционна система HarmonyOS, заяви My Drivers.
още по темата
Същевременно компанията твърди, че потребителите на нейните смарт телефони с обвивка EMUI отвън Китай ще могат да продължат да употребяват приложения, основани за Android.

По-рано Huawei разгласи, че идната версия на HarmonyOS е подготвена за пазара. Известна като HarmonyOS Next, системата внася фундаментална смяна спрямо предходните версии – това е „ чиста ” разработка на Huawei без потребление на AOSP (Android Open Source Project) код и поддръжка на APK файлове на Android приложения.

Huawei към този момент пусна 4 версии на HarmonyOS, само че отвън Китай компанията не разчита в смарт телефоните си на личната мобилна платформа. HarmonyOS се среща в устройства като тв приемници и смарт часовници.

На интернационалния пазар Huawei продължава да предлага смарт телефони, основани на Android с обвивка EMUI.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР