Потребителите с устройства на компанията Apple бяха неприятно изненадани снощи,

...
Потребителите с устройства на компанията Apple бяха неприятно изненадани снощи,
Коментари Харесай

Бъг позволява подслушване и наблюдение през iPhone, Apple знаели за него повече от седмица

Потребителите с устройства на компанията Apple бяха неприятно сюрпризирани нощес, откакто стана ясно, че бъг разрешава да бъдете подслушвани и следени през телефоните на компанията.

Всички консуматори с iPhone имат вградена програмата на компанията FaceTime за видео диалози. Бъг в нея разрешава на всеки, който има вашия мобилен телефон да ви подслушва и, в редки случаи, да ви следи преди да сте дали отговор на позвъняването. Това се случва в случай че по време на диалог бъде прибавен трети човек за колективен диалог.

Снимка: Reuters

Бъгът бил открит от 14-годишно момче, което употребило програмата с цел да беседва с приятелите си до момента в който играят компютърни игри в мрежа. Родителите на Грант Томпсън побързали да оповестят за грешката на компанията, само че без триумф. От първичният им контакт с Apple минали девет дни преди софтуерният колос да се погрижи за казуса.

От компанията към момента не са пуснали ъпдейт на софтуера си, само че побързаха да деактивират груповите видеоразговори за всички консуматори. Няма и формален коментар по отношение на уязвимостта в програмата.

В същото време изпълнителният шеф на Apple Тим Кук преди дни разгласява пост в “Туитър” във връзка интернационалния ден за отбрана на персоналните данни.

We must keep fighting for the kind of world we want to live in. On this #DataPrivacyDay let us all insist on action and reform for vital privacy protections. The dangers are real and the consequences are too important.
— Tim Cook (@tim_cook) January 28, 2019
“Трябва да продължим да се борим за света, в който желаеме да живеем. На този ден дано настояваме още по-силно за дейности и промени в отбраната на персоналните данни. Опасностите са същински, а следствията – доста важни”, написа той.

Срещу Apple към този момент има заведено дело поради този проблем. Адвокат от Тексас твърди, че бъгът разрешил трета страна да подслушва негов поверителен диалог с клиент.

Това е огромен удар за компанията, която постоянно се е гордеела със сериозната отбрана на персоналните си данни. Многократно Apple са отказвали да дават диалози и известия на техни консуматори даже по време на правосъдни каузи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР