Потребителите прекарват по-малко време в пазаруване, но са по-отговорни и

...
Потребителите прекарват по-малко време в пазаруване, но са по-отговорни и
Коментари Харесай

Delta Planet Mall спазва всички най-високи световни изисквания за безопасност


Потребителите прекарват по-малко време в извършване на покупки, само че са по-отговорни и целеустремени

 

Антоанета Тенева,

представител на Delta Planet Mall в управителния съвет на Българската асоциация на ритейл центровете
 

 

Как се приспособяват комерсиалните центрове към новата действителност?

Седмица след отпадането на рестриктивните мерки за посещаване на комерсиалните центрове, сме още веднъж на работното си място. Разбира се, обстановката е по-различна, спрямо интервала преди пандемията, само че се радваме, че се завръщаме към „ естественото “, въпреки и в изискванията на редица ограничения за сигурност, за спазването на които следим във всеки един миг. Затова и сигурно можем да заявим, че клиентите ни пазарят в безвредна среда.



Съгласно неотдавна оповестена канара, степенуваща заплахите от заразяване, готова от американски учени, извършването на покупки в моловете попада в безвредната половина и даже го съпоставят с интензивности навън. Ограниченията за малолетни гости без компаньон са спомагателна мярка за сигурност, която ускорява комерсиалния темперамент за сметка на обществения.

За страдание, към момента част от нашите наематели не са се завърнали към нормалния си режим на работа. Това е причина за по-малкия брой на посетителите в комерсиалния център.

 

Как се грижите за сигурността на своите гости?

В комерсиалния център оперират магазини, представители на международни марки, в които са одобрени интернационалните стандарти за сигурност. Погрижихме се да ангажираме задоволителен брой чиновници, които да съблюдават спазването на всички ограничения на Националния действен щаб – прецизно носене на маски от самото начало, прекарано в мола, еднопосочното придвижване по коридорите, нужната отдалеченост.



Климатичната апаратура е сведена до цялостна сигурност с ежеседмична промяна на всички филтри. Непрекъснато се внася пресен въздух в общите елементи на комерсиалния център – по 5 пъти на всеки час. Преустановена е рециркулацията на въздух.

Наблюденията ни демонстрират, че и самите гости подхождат по-разумно и отговорно. Те пазарят по-целеустремено и заобикалят безцелните обиколки, типични за интервала преди пандемията.

 

Какви ограничения предприехте, с цел да предпазите своите чиновници?

Безопасността на чиновниците е директно обвързвана с тази на нашите гости. В допълнение на всички останали ограничения за сигурност, които дават отговор на най-високите международни стандарти, конфигурацията на магазините в комерсиалния център също оказва помощ за ръководството на човекопотока. Отделните магазини са независимо обособени, което подсигурява съблюдаване на нужната отдалеченост както сред клиентите, по този начин и сред чиновниците, работещи вътре, с грижа и за тяхната сигурност.

 

Как осигурявате нужната отдалеченост сред посетителите?

Максималният брой гости, пребиваващи в обекта едновременно, не надвишава 4 000. Спрямо пространството, с което разполагаме - разгърната повърхност от общо 60 000 кв. м., вероятната отдалеченост сред посетителите е от над 15 метра. Във всеки един миг нашите чиновници наблюдават за спазването на нужната отдалеченост сред посетителите.

По-безопасни ли са моловете, спрямо останалите търговски вериги?

Пазаруването в комерсиалните центрове не заплашва здравето на посетителите. Напротив, моловете са по-организирани и следени от всички независими търговски обекти, и огромните вериги. Управляващите сдружения контролират и координират спазването на всички настоящи ограничения и условия на Националния действен щаб. Съгласно изказванията на Щаба от последната седмица, в тези условия рискът от заразяване в търговски център е дребен.



Какви са целите ви понастоящем?

Най-важно за нас е здравето на всички наши клиенти, чиновници и сътрудници. То постоянно е било такова и остава предпочитана цел в актуалната конюнктура. Вземайки поради обаче всички ограничения за сигурност и измененията, настъпили в потребителското държание в новата действителност, молим към вземането на уравновесени решения, на база на настоящата реалност в комерсиалните центрове.

Излагаме своята позиция, без да подценяваме значимостта на опазването на здравето на всички нас. Отговорно заставаме зад позицията си, че моловете са по-безопасни от доста други търговски обекти, заради което вратите им би трябвало да останат отворени за гости.

*публикация

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР