Потребителите на Apple компютри могат да се възползват от функциите

...
Потребителите на Apple компютри могат да се възползват от функциите
Коментари Харесай

Windows 11 работи и на Apple компютри с M3 процесор


Потребителите на Apple компютри могат да се възползват от функционалностите на Windows 11
(снимка: Parallels Desktop)

Microsoft публично разгласи поддръжка за Windows 11 на Apple компютри с процесори от фамилията M3, разширявайки границите на съгласуемост сред двете платформи.

Новата функционалност е допустима с помощта на Parallels Desktop, известно решение за виртуализация, предопределено особено за консуматори на Mac, които желаят да интегрират Windows 11 в своята работна среда.

Първоначално Boot Camp, формалният инструмент на Apple за стартиране на Windows на Mac, не поддържаше новите процесори Apple Silicon. Разработчиците обаче са намерили различни способи, предлагайки на потребителите на Mac две варианти за работа с Windows: облачната платформа Windows 365 или софтуера Parallels Desktop.
още по темата
Според документ за поддръжка на Microsoft, версии 18 и 19 на Parallels Desktop са получили публично утвърждение за работа с Windows 11 за Arm и Windows 11 Enterprise на Mac компютри, оборудвани с процесори Apple M1, M2 и M3, заяви Neowin.

Това решение разрешава на потребителите на Apple да се възползват от необятен набор функционалности на Windows 11, в това число достъп до мултимедийни технологии, хардуерно ускоряване, DirectX 12 и други благоприятни условия на най-популярната десктоп операционна система.

Някои функционалности на Windows към момента остават недостъпни в Parallels Desktop, заради неналичието на поддръжка за технологията на вложена виртуализация. Тя разрешава ръководство на една виртуална машина в друга, което доста уголемява обсега на виртуализацията. Технологията се употребява за безвредно създаване и тестване във виртуализирани среди, без да визира хостващата операционна система.

Към листата с недостъпни функционалности влизат подсистемата Windows за Android, подсистемата Windows за Linux, Windows Sandbox (функция за пускане на приложения изолирано, без да се рискува главната операционна система) и основана на виртуализация отбрана (VBS).

На потребителите, които се нуждаят от достъп до тези функционалности, Microsoft предлага да употребяват Windows 365 или отделeн компютър, на който Windows 11 започва по дифолт.

Също по този начин Parallels Desktop за Mac не поддържа 32-битови Windows Arm приложения. Microsoft спря да поддържа 32-битови UWP приложения за Arm през януари 2023 година и като се има поради, че Apple от дълго време е изоставила поддръжката за 32-битови приложения, няма метод да се възвърне такава функционалност в актуалните версии на macOS.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР