Потребителите може да възприемат безконтактното пазаруване като по-практично по време

...
Потребителите може да възприемат безконтактното пазаруване като по-практично по време
Коментари Харесай

Изследване: Потребителите са уморени и предпазливи към безконтактното

Потребителите може да възприемат безконтактното извършване на покупки като по-практично по време на пандемията на ковид, само че също по този начин виждат неналичието на контакт като подкопаване на човешките връзки, твърди изследване.
Безконтактните заплащания и извършването на покупки към този момент участваха посредством онлайн извършването на покупки, потреблението на банкови карти или приложения за смарт телефони в магазините, или с камери в касите за магистрални такси или потребление на виртуални асистенти.
 Предпоследни сме в Европейски Съюз по онлайн извършване на покупки Предпоследни сме в Европейски Съюз по онлайн извършване на покупки
Предпоследни сме в Европейския съюз (EС) по извършване на покупки онлайн с дял от 21 на 100. Това сочат нови данни на статистическата работа на Об...
Но пандемията COVID-19 подчертава върху тяхното наличие и утвърждава тяхната приложимост, открива проучването " Безконтактното поема контрола над живота ни " от l`Observatoire Cetelem.
Но потребителите имат смесени усеща по този въпрос и като цяло " опитът се преглежда в отрицателна светлина съвсем на всички места в Европа ", сподели Флавиен Ньови, който управлява икономическия проучвателен център, който е част от банковата група BNP Paribas.
Проучването откри, че 73% от интервюираните свързват най-малко един негативен термин с безконтактен, против единствено 58%, които го свързват с позитивен.
Самотата и тъгата оглавиха класацията.
" Намираме се и в интервал, в който обстановката претегля настроенията, когато европейците имат усещането, че страдат ", сподели Ньови.
 Димитър Маргаритов: Зачестяват измамите в онлайн търговията Димитър Маргаритов: Зачестяват измамите в онлайн търговията
Увеличават се жалбите за онлайн измами, сподели пред бТВ ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов. Много...
Резултатите сигурно биха били разнообразни, в случай че изследването беше извършено по време на първата вълна на блокиране преди една година, добави той.
Проучванията са извършени в 15 европейски страни през ноември и декември, като са употребявани представителни извадки от популацията във всяка страна. Въпреки отрицателните конотации с безконтактността, потребителите виждат и практическите изгоди, по-специално опцията да пазарят хранителни артикули онлайн, да правят банкови интервенции или да поддържат връзка с избрани държавни органи, както и да работят от у дома.
Но проучването акцентира „ загубата на обществени контакти макар обществените мрежи “ и откри, че човешките връзки са „ ахилесовата пета на безконтактността “.
Ако 80 % от европейците чакат по-безконтактно общество след 10 години, единствено малко болшинство от 53 % споделят, че смятат това за позитивно развиване.
В по-краткосрочен небосвод l`Observatoire Cetelem откри срив в потребителските настроения в Европа, като наклонността е налична във всички изследвани страни. Ньови сподели, че спадът в желанието на европейските консуматори да харчат опонира на опита по време на международната икономическа рецесия през 2009 година и по време на европейската рецесия на държавния дълг през 2012 година
 Безконтролно продават месо онлайн Безконтролно продават месо онлайн
Търговци продават салами и месо в интернет без никакъв надзор, сподели инспекция на NOVA. Суджуци и луканки, създадени в домашни усло...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР