Потенциално опасната турбулентност става все по-честа по време на трансатлантическите

...
Потенциално опасната турбулентност става все по-честа по време на трансатлантическите
Коментари Харесай

Опасната турбулентност става все по-честа заради промените в климата

Потенциално рисковата турбулентност става все по-честа по време на трансатлантическите полети поради промени във въздушните потоци, породени от измененията в климата, демонстрира ново изследване.
Турбулентността на чистия въздух, която може да бъде предсказана по-трудно спрямо тази, провокирана от облаци, се случва когато ветровете се разграничават по скорост, посока и височина.
Ново изследване, оповестено в списание Nature демонстрира доста повишаване на отвесните въздушни потоци над натоварения от към въздушен трафик Северен Атлантически океан от 1979 година насам.
„ Това е ясна наклонност към по-силно отвесно придвижване над по-голямата част на Северния Атлантически океан “, се споделя в отчета, формиран от метеоролози от университета в Рединг, Англия. „ Тенденцията е статистически значима в центъра на климатологичния реактивен поток “.
Проучването идва откакто 30 пасажери и членове на екипажа бяха ранени по време на полет на Турските авиолинии от Истанбул до Ню Йорк, откакто самолетът им се натъкна на турбулентност над североизточната част на Съединени американски щати на 10 март.
Учените от университета в Рединг приканват за по-подробни изследвания за резултатите на измененията в климата върху потоците вятър, освен върху скоростта им.
Повече от 3000 полета прекосяват северната част на Атлантическия океан всеки ден.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР