Потенциала за засилване на сътрудничеството с Amazon и Google обсъди

...
Потенциала за засилване на сътрудничеството с Amazon и Google обсъди
Коментари Харесай

Киро ни оптимизира в Amazon и Google

Потенциала за усилване на съдействието с Amazon и Гугъл разиска министър-председателят Кирил Петков в границите на срещите си през днешния ден с представителите на двете софтуерни компании. Премиерът Петков беседва с Изабела Грегор-Чехович, вицепрезидент по продажбите в ЕМЕА Amazon, както и с представителите на Гугъл Слав Петров и Игор Зграблич. В срещите взе участие също министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер.

Премиерът Кирил Петков разиска с представителите на Amazon и Гугъл новия институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT), който ще проработи с поддръжката на българската страна, софтуерните колоси и локалния бизнес. Министър-председателят посочи, че държавното управление е  отворено и за други общи планове с висока добавена стойност.

Като добра вероятност за евентуално съдействие с Amazon министър председателят Кирил Петков уточни основаването на районен дейта център в България. От своя страна Изабела Грегор-Чехович също посочи, че инвестицията в INSAIT е първа крачка и разкрива капацитет за по-широко съдействие. В рамките на диалога с представителите на Amazon бяха разисквани възможностите  България да се трансформира в логистичен и цифров хъб за Централна и Източна Европа.

На срещата с представителите на Гугъл беше обсъдена  опцията да бъде основана съвместна  работна група на държавното управление с компанията, чиято цел е да приготви оферти за нови планове в България, свързани с  дигиталната  промяна, облачни технологии  и електронно държавно управление. Така ще бъдат набелязани последващи стъпки за съдействие и вложения.

На срещите с представителите на двете компании беше разговаряно още за взаимоотношение в областта на дигитализацията, киберсигурността, биотехнологиите и галактическата промишленост.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР