Потърпевшата туристическа индустрия в Шри Ланка се опитва да привлече

...
Потърпевшата туристическа индустрия в Шри Ланка се опитва да привлече
Коментари Харесай

Туризмът в Шри Ланка се възражда след атентатите

Потърпевшата туристическа промишленост в Шри Ланка се пробва да притегли посетителите назад на своите плажове, които бяха изоставени след смъртоносните бомбени офанзиви на Великден. Същевременно притежателите на хотели свиват цените и оферират промоции на основни пазари като Русия, предава Investor.bg.

Туризмът, който носи към 5% от брутния вътрешен артикул на Шри Ланка, понижа, откакто ислямисти на 21 април бомбардираха първокласни хотели и храмове, убивайки 250 души, в това число 40 чужденци.

Англия, Индия и Съединените щати са измежду страните, които издадоха туристически предизвестия за Шри Ланка, остров, прочут със своите плажове, антични будистки храмове и красиви хълмове, който Lonely Planet избра за топ дестинация за 2019 година

Тези предизвестия доведоха до вълна от анулирани нощувки и спад на резервациите тъкмо по време на старта на доминирания от мусони сезон.

За да стане още веднъж атрактивна туристическа дестинация, Шри Ланка семейства интернационалните спортни събития и вкара условие за най-малък брой хотелски нощувки. Държавната самолетна компания SriLankan Airlines предлага специфични предложения и промоции дружно с държавното управление.

Някои хотели се отхвърлят от таксите за еднодневните пътувания, а на групите се предлага безвъзмезден транспорт от и до летището.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР