Построената ограда по границата с Турция се даваше за пример

...
Построената ограда по границата с Турция се даваше за пример
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Трябва политическа воля за спряване в сферата на сигурността и мерките по границата

Построената ограда по границата с Турция се даваше за образец за битка с мигрантския напън. По време на третото държавно управление на Бойко Борисов имаше 0% мигрантски напън.

За мен положението на преградното оборудване се дължи на неналичието на поддръжка в последните две години.

Министър Рашков се занимаваше с всичко друго, само че не и с проблемите с мигрантите. Днес на разговара с Политическа партия им споделих, че в техните 16 точки липсва сигурността.

Покушението против граничния служител на реда е удар против държавността. Трябва да подсигуряваме сигурността на жителите.

В Министерство на вътрешните работи в последните две години има непрестанно текучество на фрагменти и това докара до днешното ликвидиране.

Това съобщи в предаването „ Лице в лице “ депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова, която разяснява убийството на граничния служител на реда и днешната среща с „ Продължаваме промяната “ (ПП).

„ Трябва политическа воля за спряване в областта на сигурността и ограниченията по границата. Тази граница е освен на България, само че и на Европа, а ние приказваме за влизане в Шенген. С такива случаи доверието към България ще намалее. Днес на срещата с Политическа партия се опитахме да сложим тематиките, които са значими за обществото. Това са сигурността и бюджета. Докато няма държавно управление, което да носи отговорност, не би трябвало да има въобще диалози за бюджет. Това е нашата позиция. Не би трябвало бюджетът да се трансформира в разпределяне по сватбарски.

Трябва да водим диспути по политики. Това е повода да беседваме с Политическа партия.

Има какво да си кажем и можем да тръсим консенсус. Днес показахме, че можем да водим разговор без опорки и заклеймяване.

Стигнахме и до решения, които ще са в интерес на обществото.

Говоря за влизането на България в Еврозоната, приемане на законите за Плана за възобновяване, енергийните закони “, разкри тя.

„ Миналата седмица ние приехме антикорупциония закон на смяната, до момента в който те отсъстваха. Ние също поддържаме механизъм за следствие на основния прокурор и нарастване на приходите.

Разбрахме се, че би трябвало да водим експертни диалози по тематиките, по които имаме допирни точки.  Ние сме готви да водим диалози с всички партии по всички значими тематики за обществото, тъй като тъкмо хората са ни избрали и са ни пратили в Народното събрание.

Ако реализираме базов консенсус по политики, можем да приказваме за образуване на болшинство. 

В момента е пристигнало време, в което всеки би трябвало да прояви държавно мислене и мъдрост. Трябва да намерим метод да търсим обединяване, а не разцепление в името на страната ни “, приключи Атанасова.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР