Построена от нулата за няколко месеца и с капацитет до

...
Построена от нулата за няколко месеца и с капацитет до
Коментари Харесай

Мадрид отваря построена за месеци нова болница за пациенти с Covid-19

Построена от нулата за няколко месеца и с потенциал до 1000 пациенти, провокиралата дискусия болница за пандемии, издигната в испанската столица, ще отвори порти на 1 декември, оповестиха управляващите на региона Мадрид, представени от Франс прес.

" Обявяването на откриването на нова болница като тази на името на Исабел Сендал, която отваря порти на 1 декември, е доста значимо ", сподели консервативният министър председател на региона Исабел Диас Аюсо.

Най-тежко засегнатата от епидемията испанска област разгласи по време на първата вълна на пандемията, че ще построи сходно лечебно заведение с бюджет от 50 млн. евро: план, наименуван " болница за пандемии ".

Става дума за великански комплекс с повърхност 80 000 квадратни метра, с потенциал да одобри повече от 1000 пациенти при положение на здравна рецесия и екипиран " с високотехнологична система за отбягване на заразяване ", обявиха локалните управляващи.

Целта е да се облекчи останалата част от здравната система на Мадрид, чието претоварване по време на първата вълна на пандемията бе подтикнало управляващите да изградят спонтанна полева болница в изложбена зала в града.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР