Пострадалият пешеходец в катастрофата от петък на Околовръстното в София

...
Пострадалият пешеходец в катастрофата от петък на Околовръстното в София
Коментари Харесай

Охранител на болница е пострадалият пешеходец на Околовръстното в София

Пострадалият пешеходец в злополуката от петък на Околовръстното в София е охранител в близката болница. В злощастния миг той бил излязъл, с цел да изясни на спрелите тираджии да не паркират там. От болничното заведение пък обясниха пред Българска национална телевизия, че секторът е извънредно рисков и те са подавали редица сигнали, само че без резултат.

Инцидентът е станал малко преди 9:00 ч в петък пред здравно заведение на околовръстния път на София. Тир паркирал и попречил на придвижването по улицата пред болничното заведение. Внезапно първокласен джип, ръководен от 33-годишен непознат лидер, се опитал да заобиколи камиона, минавайки по тротоара. Тогава 65-годишният чиновник на болничното заведение бил ударен от лекия автомобил.

Шофьорът на джипа е карал с висока скорост, губи ръководство над автомобила и в опит да избегне спрял камион, се качва на тротоара, вследствие на което чупи крайници на пешеходеца.

По думите на водача спирачките му отказали и бил заставен да предприеме рисковата маневра, с цел да избегне конфликт със спрелия тир.

Към момента положението на потърпевшия е нормализирано. Автомобилът, който го удря не бил в редовност, само че по този начин или другояче проблематичният сектор пред болничното заведение си остава.

" Повече от две години непрекъснато подаваме сигнали за обстановките, които се основават. В петък се случи нещо, което се случва доста постоянно. Спират два тежкотоварни автомобила, което основава доста комплицирана обстановка за движещите се коли и то, когато трафикът е най-силен, при което всички коли доста мъчно се оправят с маневрите. Именно по този начин един от водачите губи надзор и удря един от нашите чиновници ", съобщи шефът на болничното заведение Андрей Марков.

По думите му на мястото неведнъж е имало произшествия. Всички институции реагират, само че стартират да си трансферират отговорността една на друга.

" Има доста съществени пропуски в пътната организация по Околовръстното шосе. Тук е локално платно и стартира развеселителен шлюз. Притеснително е по какъв начин са оставени отворени входовете и изходите към другите обекти. Има много изчезнали пътни знаци, в това число знаци, които не съществуват в правния мир ", разяснява Диана Русинова от Европейския център по транспортни политики.

Стопанинът на пътя е Агенция " Пътна инфраструктура ", а не Столична община - има контракт, с който общината поддържа положението на пътното платно. Тук би трябвало да се търси ролята на действителния собственик, а не на общината, съобщи специалистът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР