Постоянно заселване в Европейския съюз трябва да се предлага на

...
Постоянно заселване в Европейския съюз трябва да се предлага на
Коментари Харесай

Австрия и Дания с план от 7 точки за справяне с мигрантската криза в Европа

Постоянно заселване в Европейския съюз би трябвало да се предлага на бежанци единствено откакто съюзът промени метода си по мигрантския проблем, обявиха министри от Австрия и Дания през днешния ден, излагайки визията си за промяна на системата за даване на леговище, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на ДПА.

Австрийският вътрешен министър Херберт Кикъл и датският министър на имиграцията и интеграцията Ингер Стьойбер показаха във Виена проект от седем точки, който слага акцентиране върху подкрепяне на уязвими бежанци, а не на такива, които могат да си разрешат да заплащат на каналджии да ги прекарват през границите. Двете страни желаят също по този начин Европейски Съюз да усили поддръжката си за страните, приемащи бежанци, край спешни "горещи точки ", тъй че бежанците да не усещат нужда да продължат пътя си към Европа. Планът съдържа и утвърдени от Европейски Съюз хрумвания, като основаване на "платформи за дебаркиране " за мигранти, избавени в морето, усилване на контрола върху външните граници на Европейски Съюз, и взаимност сред страните членки на съюза.

"Когато покажем, че сме си върнали контрола над ситуацията в Европа, и че ние, а не каналджиите, решаваме кой идва, тогава ще стигнем досега, когато можем да мислим за заселване ", сподели на конференция във Виена министър Кикъл, който е от крайнодясната австрийска Партия на свободата. Той добави, че идеалният случай е Европа да се концентрира върху тези бежанци, "които подхождат на нашата ценностна система с възгледите си за хуманността и обществото ".

А Стьойбер съобщи по-рано през днешния ден, че нейната страна няма да приема нови бежанци съгласно квотата, сложена от програмата на Организация на обединените нации за презаселване тази година, тъй като Дания към момента "се бори да интегрира многото бежанци, пристигнали в страната през последните години ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР