Постоянно са я тормозили и накрая са я набили, каза

...
Постоянно са я тормозили и накрая са я набили, каза
Коментари Харесай

15-годишно момиче от Раднево бито заради дълг от 40 лева, вероятно са пушили марихуана

Постоянно са я тормозили и най-после са я набили, сподели майката на потърпевшата госпожица

15-годишно момиче от Раднево, което е било снимано до момента в който други девойки му удрят плесници и го ритат и за което Флагман.БГ заяви, е дължало 40 лв. на една от биячките. Това разкри класната ръководителка на нападателната госпожица Таня Даскалова - Пенчева. 

Видеоклипът, на който се вижда по какъв начин няколко девойки атакуват своя съученичка, бе публикуван за малко време в обществените мрежи. Водещият на „ Тази заран “ Златимир Йочев посочи, че бТВ разполага с видеото, само че нямало да бъде излъчено в ефир заради етични съображения. 

Шестте девойки, които са участници във видеоклипа, учат с Средно учебно заведение „ Гео Милев “ в Раднево. Полицията към този момент е почнала инспекция. Резултатите от нея ще бъдат изпратени на Районната прокуратура в Стара Загора. Наблюдаващият прокурор би трябвало да реши дали девойките, които са взели участие в клипа, носят наказателна отговорност или ще бъдат глобени единствено по Закона за битка с противообществените прояви. 

„ Бяхме сигнализирани от майката на битото дете и незабавно е стартирана работа по координационния механизъм, както се работи при случаите на принуждение. Свикан е мултидисциплинарния екип, който в тази ситуация се състои от Местната комисия за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни, Детска педагогическа стая, полицията, прокуратурата, родители, деца “, сподели началникът на отдел „ Закрила на детето “ в Раднево Снежана Делчева. 

Кореспондентът Анна Турлакова посочи, че фрагментите са много шокиращи. На тях се вижда по какъв начин две девойки на 14 и на 15 години заплашват друга 15-годишна госпожица и й удрят плесници. 

„ Ще работим с тези деца. Направили сме им предварителни оценки. Те са посетени от общественият служащ. Направени са обществени анкети “, съобщи Делчева. 

„ Момичетата ще бъдат обхванати и в учебно заведение и по-късно със експерти психолози и педагози. Родителите ще имат наложителни наставления. Ще бъдат следени, ще има направени проекти за дейности “, добави тя. 

Майката на битото момиче Валерия Иванова пък посочи, че то не й е споделило нищо, откакто се прибрало от учебно заведение. „ Брат ми обаче е гледал видеоклипа и ни сподели вечерта за побоя. Пита ме за какво не съм обърнала внимание и аз не знаех защо става въпрос. Той ми изпрати видеото и на другият ден отидохме в полицията “, прибавя тя. 

Постоянно са я тормозили и най-после са я набили, сподели още Валерия. 

Учителката Таня Даскалова - Пенчева, която е класен началник на едно от нападателните девойки, посочи, че то е доста мъчно дете. „ За нас е триумф изобщо, че тя върви на учебно заведение. Преподавам й от пети клас. В осми съм й класна. Винаги е имала проблеми с идването на учебно заведение. Не е стимулирана и родителският надзор е занижен “, добави тя.

„ Бяха приятелки с нападнатото момиче. Явно има техни финансови проблеми, персонални нападки. Битото дете е взимало пари назаем и не е успявало да ги върне. Говорихме с класната му. Казаха ми, че нещата ще бъдат оправени и майката ще върне парите. Става въпрос за 40 лв. “, разкри учителката. 

Оплаквания от битото момиче не е имало във връзка с другото момиче, добави тя. 

„ Не мога да кажа дали има приложимост на марихуана в тази компания. Възможно е това да са единствено мнения на едни деца, които подрастват сега, само че имаше спор сред тях. Опитвали сме се да го разгадаем благодарение на класната доста кратно “, сподели пък учебният психолог Златка Колева.

„ Ще работим с всички. Няма изцяло почтени и изцяло отговорни в спора. С тези, които стоят като наблюдаващи, също би трябвало да е поработи много съществено “, добави тя. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР