Постоянна мярка за неотклонение задържане под стража“ постанови състав на

...
Постоянна мярка за неотклонение задържане под стража“ постанови състав на
Коментари Харесай

Убиецът на Юлияна: Тя ме нападна с нож и ме рани

Постоянна мярка за неотклонение " задържане под стража “ постанови състав на старозагорския областен съд по отношение на обвинявания в ликвидиране 65– годишен инженер Митко Симеонов. В залата възрастният мъж, който на 7 януари умъртви с нож 25-годишната си брачна половинка Юлияна, съобщи, че е работил в изискванията на самозащита.

" Не съм склонен с прокурорската подготовка, първо тя ме атакува с нож и ме рани в ребрата!!! “, едвам чуто промълви докараният окован с белезници на китките на ръцете и краката мъж. Той настоя да бъде пуснат под домакински арест в жилището на щерка си от предишен брак Даниела, с цел да се грижел за 8-месечната Християна от брака му с убитата.

Съдът обаче одобри напълно доводите на прокуратурата и го остави за непрекъснато в ареста. Тепърва следва да бъдат направени голям брой експертизи, в това число съдебно-психиатрични, само че пострадванията по тялото на мъжа били напълно повърхностни и не било изключено той да се е самонаранил за създаване на защитна теза.

От мястото на престъплението, кулоар в употребен чартърен апартамент на улица " Младост “ №23 в старозагорския квартал " Железник “, са били конфискувани два ножа- единият джобно ножче, а другия, който бил забит в гърдите на Юлияна е с 20-сантиметрово острие. Ножът е пробол смъртоносно сърцето на дамата, като е минал през палтото и роклята, с която е била облечена. Това говорело за особена настъпателност и можело да се мисли в посока за ликвидиране с особена свирепост, разясняват психолозите.

Съдия Красимира Дончева напомни в залата, че 8-месечната Християна, за която Симеонов желае да се грижи, е била в прилежащата стая по време на убийството.

Трупът на жертвата продължава да бъде моргата на катедра Съдебна медицина, тъй като към момента никой не е показал документ за освобождение и погребения, откри репортерска инспекция.

Майката на Юлияна, 41-годишната Иринка Йорданова е настанена в ямболската МБАЛ " Свети Пантелеймон “ след тежка злополука на автомагистрала Тракия, станала вечерта на 8 януари. Автомобилът БМВ, с който е пътувала Иринка, 18-годишният й наследник Гюндоан и 21-годишният племенник е изгорен. Шестмесечен мъртъв плод е извадили при незабавната интервенция от утробата на ранената хирурзите. Тепърва следва да й бъде направена и интервенция поради счупени шийни прешлени. Състоянието е тежко, само че устойчиво, на този стадий тя не е в положение да се погрижи за погребението на щерка си, безапелационни са ямболските лекари.

Тялото не може да бъде освободено от пастрока Ереджеб, който живее в Долно ново село, община Братя Даскалови. Братът Гюндоан пък е малолетен, а сестра й Сдувремен е отвън страната.

Междувременно стана ясно, че дъщеричката Християна е настанена краткотрайно в приемно семейство от град Гълъбово, откакто синът Павлин и дъщерята Даниела на Митко Симеонов отказали да поемат грижите за него, написа " Монитор ".

Неофициално се разяснява, че яростта на възрастния брачен партньор се отключила откакто прочел в профила на Юлияна в обществените мрежи признанието й за обич към 28-годишният Николай Иванов от Попово. Постът е от 31 декември, като в отговор на негово благопожелание за сполучлива Нова Година, младата жена е написала, че е два пъти по-влюбена от него.

Убийството е станало най-вероятно непринудено след скандал за взаимоотношения й, разясняват проверяващите. Те не изключват  Симеонов преди този момент да я е заплашвал с лишаване на дъщеричката. Запознати припомнят, че преди към година фамилната двойка погребала първата си рожба, деветмесечно момченце и нещастието значително влошила взаимоотношенията. Не било изключено дребната Християна да е плод на греховна връзка, шушукат съседи. Детето се родило откакто  Юлияна се дипломирала като бакалавър в специалността Социални грижи при Медицинския факултет на Тракийския университет. При инцидентни срещи с колеги-състуденти тя представяла брачна половинка си като баща, напомнят академични преподаватели.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР