Постигнато споразумение с американската компания Google има много пряко отношение

...
Постигнато споразумение с американската компания Google има много пряко отношение
Коментари Харесай

Габриела Руменова, „Ние, потребителите“: Сделката с Google ни носи повече прозрачност и права

„ Постигнато съглашение с американската компания Гугъл има доста директно отношение към главните ни потребителски права, като правото на информация, да бъдем предпазени от нелоялни практики, гаранция на стоките и услугите, които пазарим, до каква степен са правилни отзивите, които четем. Също по този начин и правото на достъп до артикули и услуги от разнообразни страни. “

Това съобщи в ефира на Euronews Bulgaria Габриела Руменова, основател на онлайн платформата „ Ние, потребителите “, по отношение на постигнатото съглашение сред Европейската комисия и софтуерния колос Гугъл.

По думите на Руменова задачата е да се обезпечи бистрота за потребителите и те да знаят от кого пазарят – от Гугъл или от различен търговец, за който надлежно би трябвало да бъде предоставена нужната информация.

„ Чрез Гугъл да вземем за пример купуваме самолетни билети, настаняване и ще знаем следното нещо – в случай че желаеме да си резервираме хотел ще сме сигурни, че информацията за това какъв брой стаи за настаняване има в обещано място е правилна и в случай че има потребителски мнения да бъде посочено дали те са тествани или не са. Ако не са тествани, ние ще знаем, че никой не подсигурява за тях. Ако са тествани и това е маркирано, че е по този начин – тогава би трябвало да бъдат посочени ясните механизми, по които са сортирани тези отзиви, било позитивни или негативни “, означи експертът в региона на отбраната на потребителските права.

По думите ѝ новите общи условия на Гугъл към този момент са въведени и следва платформата да замязя на известни приложения за резервации.

Относно покачването на цената на услугите на мобилните оператори и тяхното опрощение с инфлацията, Руменова разяснява, че Комисията за отбрана на потребителите да се произнесе дали тази уговорка представяла нарушаване на потребителските права от позиция на това, че не е обезпечено право на потребителя да се откаже без неустойки, откакто мобилният оператор покачва цената.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР