Поставяне на силиконови импанти в бюста, ринопластиха, хиалурон в устните,

...
Поставяне на силиконови импанти в бюста, ринопластиха, хиалурон в устните,
Коментари Харесай

Убийствена мода: Най-болезнените трикове за красота в историята

Поставяне на силиконови импанти в бюста, ринопластиха, хиалурон в устните, ботокс... Тези процедури евентуално на мнозина се костват неуместно мъчителна инвестиция в името на хубостта.

Някои трикове за хубост, които в предишното са били извънредно известни, през днешния ден сигурно наподобяват още по-жестоки и са останали в историята като убийствена мода . Ето някои от тях:

Боя за облекла

Днес елементарно можем да намерим богато многообразие на облекла от всички цветове на дъгата. В предишното обаче изборът надалеч не е бил огромен. Ярките багрила са били доста скъпи и като бонус – токсични.
 трикове за хубост Gettyimages
В някои бои за облекла са употребявани арсен и меден сулфат, което сигурно е носело риск за здравето на хората. Багрилата обаче са имали и своебразна деловитост, защото се употребявали и за отрова за гризачи, инсекти и всевъзможни вредители.

Огромни перуки

Има интервали в историята, през които женските перуки са достигали внушителна височина. Върху главите на дамите са поставяни цели композиции, които стоят по този начин в продължение на дни. Това от своя страна предизвиквало косопад и кожни болести.
 трикове за хубост Gettyimages
Корсети

Първите корсети са били направени от метал, а по-късно са сменени с по-олекотени модели. Носенето на този детайл от дамския тоалет водело до проблеми с органите.
 трикове за хубост Gettyimages
Въпреки това корсети са се носили от най-ранна възраст и не са се махали даже по време на бременност.

И още от странните неща, които дамите вършат за хубостта си, и рисковете, които крият някои от тях:


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР