Поставя се под риск функционирането на АЕЦ Козлодуй за следващите

...
Поставя се под риск функционирането на АЕЦ Козлодуй за следващите
Коментари Харесай

Под риск е работата на АЕЦ Козлодуй в следващите 5 години, предупреди бившият енергиен министър

Поставя се под риск действието на АЕЦ Козлодуй за идващите 5 години . Това предизвести пред Българска национална телевизия някогашният енергиен министър Александър Николов.

Според него въпросът е дали централата ще е подвластна от съветското гориво. Той напомни, че централата е обект на националната сигурност. Николов се разгласи за диверсификация на горивото. Според него  да направи АЕЦ Козлодуй подвластна от съветското гориво до 2030 .

Лобираме за това АЕЦ Козлодуй да е самостоятелна от съветското гориво, отговори той на обвиняванията, че лобира за Уестингхаус. Александър Николов счита, че у нас някой се опасява от самостоятелност от Русия. Той уточни, че сега има единствено два доставчика на нуклеарно гориво - Русия и Уестингхаус .

За, Николов посочи, че е въпрос на нрав в границите на един ден да се трансформират решения. Битовите консуматори използват единствено 15% от тока. Основният консуматор е промишлеността и там би трябвало да са ограниченията. Вместо да се приказва за две цени, трябваше да се приказва за енергийна беднотия, отсече Николов.
 Росен Христов отдръпнал двете цени, с цел да не ги дъвчат политически
Росен Христов отдръпнал двете цени, с цел да не ги дъвчат политически

А и към този момент нямало потребност от тях – цените падат

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР