Поставеният под №5 Григор Димитров отпадна на 1/4-финалите от тенис

...
Поставеният под №5 Григор Димитров отпадна на 1/4-финалите от тенис
Коментари Харесай

19-годишен италианец спря Григор Димитров в Акапулко

Поставеният под №5 Григор Димитров отпадна на 1/4-финалите от тенис шампионата на корав корт в Акапулко (Мекс, $1,05 млн.). Първата ракета на България (№16 в света) беше спрян от 19-годишния Лоренцо Музети (Ит), продължаващ сензационното си показване в конкуренцията от категория " АТР 500 ". Тийнейджърът, почнал присъединяване си от квалификациите, се наложи с 6:4, 7:6 (3) в двучасов дуел завършил в 1:00 ч. след среднощ локално време.

Григор имаше проблеми още в първия си сервис гейм, само че съумя да се измъкне от 0:40 и изравни на 1:1 след безапелационно начало на мача за италианеца. В четвъртия гейм Музети осъществя пробив и по-късно го затвърди за задатък от 4:1. Българинът направи рибрейк в седмия гейм и незабавно изравни на 4:4, само че скоро още веднъж бе притиснат до стената и в решаващия миг позволи нов пробив при втория сетбол за младежа.

Във II сет Димитров още веднъж не съумя да се възползва от психическото предимство, което получи в средата на частта. В петия гейм хасковлията проби, само че вместо да затвърди, позволи мигновен рибрейк за 3:3. В тези моменти към този момент личеше неспокойствие у българина от личните му непредизвикани неточности и той бе на път да поддаде още веднъж в десетия гейм, само че въпреки всичко съумя да отрази общо четири мачбола при личен сервис, от които първите три следващи при 0:40.

В 12-ия гейм Григор още веднъж беше изправен пред точка за пробив с цената на мачбол за Музети, само че отрази и петата опция пред италианеца, вкарвайки частта в тайбрек. Дългия гейм стартира с минипробив за нашия, само че той самичък умъртви преимуществото си с двойна неточност. Италианецът завоюва пет от идващите шест разигравания и стигна до нови 4 мачбола при 6:2 т. Този път Димитров съумя да избави единствено първия от тях и младият гений справедливо победи след 2:08 ч. борба на централния корт.

На първия си 1/2-финал от такава категория Лоренцо Музети ще се изправи против лидера в схемата Стефанос Циципас (Гър). По-рано тази нощ международният №5 се наложи над Феликс Оже-Алиасим (Кан) със 7:5, 4:6, 6:3.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР