Поставеният под №1 в схемата на Sofia Open 2023 Александър

...
Поставеният под №1 в схемата на Sofia Open 2023 Александър
Коментари Харесай

Александър Зверев се отказа от Sofia Open в последния момент

Поставеният под №1 в схемата на Sofia Open 2023 Александър Зверев отхвърли присъединяване в българския шампионат от сериите АТР 250.

Германецът (№9 в международната ранглиста) отдръпна подадената в последния миг поръчка по решение на своя треньорски екип, съгласно който е по-добре напъните му да бъдат съсредоточени върху подготовката за присъединяване във Финалите на АТР в Торино (12-19 ноември).

На процедура отводът на Зверев се дължи на вчерашната победа на Григор Димитров над Хуберт Хуркач (Пол) на четвъртинала на " Мастърс " в Париж.

Именно полякът бе опасност за мястото на германеца измежду най-хубавите осем тенисисти през 2023 година, което ще играят на Финалите на АТР в Торино. Сега Хуркач няма късмет да измести Зверев и той се отхвърли от Sofia Open, защото не са му нужни точките, които вероятно би спечелил в столицата.

" Като турнирен шеф и от името многочислените почитатели на тениса показвам извънредно отчаяние. Същевременно оставам убеден, че шампионатът ще резервира високото си качество с помощта на останалите звезди от международна класа ", сподели във връзка отхвърли на Зверев турнирният шеф Орлин Станойчев.

Мястото като лидер в главната скица заема Лоренцо Музети (№22 в света). След отхвърли на Зверев последното място в жребия заема Максимилиан Мартерер, който е някогашен 1/4-финалист на Sofia Open (2018).

Церемонията по изтегляне на жребия ще се организира довечера от 19:30 ч. в постройката на Нова телевизия.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР