Поставеният под №1 в плейофите на Трета дивизия отбор на

...
Поставеният под №1 в плейофите на Трета дивизия отбор на
Коментари Харесай

Форест Бойс удържа финалния натиск на Енигма и се приближи до трофея

Поставеният под №1 в плейофите на Трета дивизия тим на Форест Бойс Ботевград надигра мъчно третия в схемата Енигма Фойерверк с крайното 77:69 (30:11, 15:25, 25:18, 7:15) в първа среща от борбата за златото в дивизията. Отборът на Енигма трябваше да се оправя без водачите си Любомир Орешаров и Преслав Неделчев, само че сподели страховит темперамент и бе покрай поврат в мача, макар че изоставаше с 20 точки в третата част.  Снимка на НАЛБ.
Ботевградчани започнаха срещата във вихрено движение със 7 безответни точки, а първата двуцифрена разлика не се забави и пристигна след сполучлива пукотевица от тройката на Мариян Николов - 13:2. Нова опустошителна серия от 10:0 удостовери упоритостите на " белите " за ранно ликвидиране на интригата и ги изстреля напред с 30:11 след първите 10 минути.  Снимка на НАЛБ.
Играчите на Енигма се съживиха през втората четвърт и отвърнаха с 10 следващи точки, с цел да съкратят дистанцията от съперника си на 10 пункта при 35:25. Същата разлика се резервира и до края на интервала, завършил прпи 45:36 в интерес на Форест Бойс.

Символичните домакини стегнаха отбраната си при започване на второто полувреме, а в нахлуване бяха безпогрешни и по едно време разликата стана 20 точки при 66:46. Николов и компания продължаваха да диктуват събитията на паркета и се отдръпнаха на къса отмора при 70:54 преди финалните 10 минути.
" Фойерверките " обаче демонстрираха темперамент и направиха чудесна серия от 13:4, с цел да се приближат на 7 точки от противника си по средата на последния интервал - 74:67.  Снимка на НАЛБ.
Некоординираните дейности от страна на играчите на Форест се сипеха в заключителните минути на последния интервал, само че пропуски от страна на Енигма попречиха на " алените " да осъществят поврат в мача - 77:69.  Снимка на НАЛБ.
Мариян Николов наниза 22 точки за Форест Бойс, капитанът Мартин Георгиев добави " дабъл-дабъл " 16 точки и 10 битки, Драгомир Енчев също се регистрира с " дабъл-дабъл " от 15 пункта и 10 овладени топки, а с 12 и 8 битки завърши Николай Василев.

Максим Алексиев поведе Енигма с 24 точки и 6 битки, Георги Младенов добави 17 пункта и 6 битки, а Благой Стоицов означи 11 точки и взе 12 битки.

РЕЗУЛТАТИ

ПРОГРАМА

Снимки: НАЛБ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР