Поставеният под №1 Стан Вавринка се класира за полуфиналите на

...
Поставеният под №1 Стан Вавринка се класира за полуфиналите на
Коментари Харесай

Вавринка стигна полуфиналите в София на висока скорост

Поставеният под №1 Стан Вавринка се класира за полуфиналите на шампионата в София след бърза победа против финалиста от 2016 година Виктор Троицки. Носителят на три трофеи от Големия шлем имаше потребност от 83 минути за триумфа с 6:1, 7:6 (3).

Вавринка завоюва скоростно първия сет, в който играта му беше на доста високо равнище, до момента в който тази на Троицки беше изпълнена с неточности. Швейцарецът поведе небрежно с 5:0, преди сърбинът да запише първия си гейм.

Това обаче беше всичко, до което поставеният под №6 в София стигна. Краят на сета пристигна след едвам 25 минути и 41 точки, 28 от които в сметката на Вавринка.

 Вавринка стигна полуфиналите в София на висока скорост
© LAP.bg

Бившият №3, който пропусна втората половина на 2017 година поради интервенция на коляното, срещна доста повече компликации във втория сет. Троицки, който е №67 в ранглистата и се намира 52 места по-назад от днешния си противник, доста стабилизира играта си.

Сръбският тенисист имаше страхотна опция да завоюва сета, откакто осъществя пробив в осмия гейм. Троицки поведе с 5:3 и получи късмет да сервира за влизане в решителен трети сет. Той обаче се поддаде на напрежението и позволи мигновено връщане на пробива.

 Вавринка стигна полуфиналите в София на висока скорост
© LAP.bg

Вавринка изравни при 5:5, след което двамата размениха по един бърз сервис гейм и стигнаха до тайбрек. В него Троицки стартира ужасно и поведе с 3:0 след два минипробива. Вавринка обаче отговори със серия от седем следващи точки и завърши мача в два сета.

В спор за място на финала в София носителят на три трофеи от Големия шлем ще се изправи против спечелилия от мача сред германеца Максимилиан Мартерер и миналия през квалификациите Мирза Башич от Босна и Херцеговина.

По-рано беше завършен полуфиналът в долната половина на схемата. Той ще опълчи тенисисти, които в никакъв случай не са играли край в шампионат от календара на АТП - Йозеф Ковалик от Словакия и Мариуш Копил от Чехия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР