Поставеният под номер 2 в схемата Матео Беретини се класира

...
Поставеният под номер 2 в схемата Матео Беретини се класира
Коментари Харесай

Беретини на 1/4-финал в Неапол след нова рутинна победа

Поставеният под номер 2 в схемата Матео Беретини се класира с лекост за четвъртфиналите на шампионата от сериите АТП 250 в Неапол, който се организира на твърди кортове на самия морски бряг.

Италианецът надигра за 91 минути Роберто Карбайес Баена с 6:4, 6:2 и взе реванш от испанеца за провалянето си на шампионата във Флоренция преди седмица. Беретини наниза осем аса в мача и нямаше никакви усложнения, като даде единствено една опция за пробив на противника си в целия мач, само че Баена не съумя да се възползва от нея.

В идващия кръг Беретини ще играе с японеца Таро Даниел, който завоюва с 6:4, 7:6(2) против аржентинеца Педро Качин.

За четвъртфиналите в шампионата се класира и китаецът Чжъчжън Чжан, който реализира две победи в границите на един ден. Първо 109-ият в международната класация се оправи с унгареца Мартон Фучович с 6:4, 7:6(8), а по-късно победи и аржентинеца Себастиан Баес със 7:6(5), 7:6(11). С двата си триумфа Чжан си подсигурява влизане в топ 100 на международната класация и от понеделник той ще стане първият китайски тенисист в историята, който попада измежду стоте най-хубави играчи при мъжете.

Следващият противник на Чжан ще бъде американецът Макензи МакДоналд, който преодоля третия в схемата Роберто Баутиста-Агут с 6:4, 6:4. 

Четвъртият в схемата Лоренцо Музети също доближи до четвъртфиналите след 7:5, 6:3 над сърбина Ласло Джере. В идващия кръг италианецът ще има за противник колумбиеца Даниел Елахи Галан.

Наградният фонд на шампионата в Неапол, който за пръв път попада в календара на АТП, е 612 хиляди щатски $.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР