Поставената под номер 15 в квалификациите за WTA 1000 тенис

...
Поставената под номер 15 в квалификациите за WTA 1000 тенис
Коментари Харесай

Виктория Томова започна с победа в Дубай

Поставената под номер 15 в квалификациите за WTA 1000 тенис шампионата в Дубай на твърди кортове Виктория Томова се класира за втория кръг.
Прочетете още
Първата ни ракета надви с 3:6, 6:1, 6:4 над участващата с покана индийка Анкита Раина, която е № 246 в ранглистата, макар че губеше с 1:4 в заключителната част. Двубоят продължи 2:22 часа.

В първия сет Томова губеше с 0:3, само че съумя да върне пробива при 2:3, след което Раина направи нов брейк и след това завоюва частта.

В идната 27-годишната софиянка поведе с 5:0 и елементарно изравни общия резултат. 

В решителния сет след разменени ранни пробиви индийката направи още един за 3:1, който съумя да затвърди. Виктория се концентрира и съумя да върне и този брейк в седмия гейм. В идващия българката отрази точка за пробив и изравни за 4:4. Веднага по-късно Томова завоюва четвърти следващ гейм и към този момент сервираше за място във втория кръг на пресявките. От 0:30 тя стигна да мачпойнт, който осъществя неотложно, написа БНР. 

За триумфа Виктория заслужи 20 точки за международната класация, където е №100 в този момент.

Следващата ѝ съперничка също е от Азия. Това е южнокорейката Сю Джьон Джан, 145-а в класацията, която в профил втората в пресявките Анна Калинская след 3:6, 7:6(6), 6:2, като отрази мачбол в тайбрека на втория сет.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР