Постът на Тошко Йорданов начело на комисията по култура и

...
Постът на Тошко Йорданов начело на комисията по култура и
Коментари Харесай

Дилов-син към Трифонов: За пръв път ме споменава, откакто се разделихме

Постът на Тошко Йорданов отпред на комисията по просвета и медии в Народното събрание предизвика замяна на тежки думи сред отколешните съидейници в " Ку-Ку " Любен Дилов-син и Слави Трифонов. Двамата се разделиха преди години, само че до момента не са афиширали аргументите за това обществено, нито се правили изказвания.

До общественото кръстосване на шпаги в този момент се стигна, откакто през вчерашния ден Дилов-син си направи отказ като член на културната комисия, защото не желае да бъде паралелно до Тошко Йорданов. Това предизвика коментар в обществената мрежа от страна на водача на Има Такъв Народ.

" В Народното събрание за ръководител на Комисията по просвета и медии са избрали Тошко Йорданов. А Любен Дилов-син си е направил самоотвод да не бъде член на комисията, тъй като не можел да си показа, че ще каже на Тошко Йорданов " уважаеми, господин председателю ", възмути се Слави Трифонов. Той напомни, че е имал достойнството да бъде част от " Ку-ку " дружно с Дилов-син и Тошко Йорданов. " Тогава, преди толкоз доста години, все съм се питал какво ли ще стане с нас след това. И ето, че след това от дълго време пристигна - аз и Тошко Йорданов сме част от " ИТН ", а Любен Дилов-син е част от ГЕРБ ", написа Трифонов и изрежда, че Дилов-син е сменил няколко политически обединения до момента. Прави признанието още, че му е тъжно и го е позор.

Предизвикан, Любен Дилов отвръща, че това не е правилно и той в никакъв случай не е членувал в друга групировка, с изключение на в " Гергьовден ". Той прецизира още, че няма подписано съглашение с ГЕРБ. Журналистът, в този момент народен представител, разкрива и повода за раздялата му с Трифонов. Това е бил ултиматум, подложен от шоумена, че би трябвало да избере или " Шоуто на Слави ", или " Гергьовден ".

" - За пръв път след 2003-а, когато се разделихме, Слави загатва името ми персонално. Обидата у него, че изоставих общото ни начинание тогава, беше огромна и в известна степен разбираема. Тази особена травмичност той лекуваше, трансформирайки ме в Онзи, чието име не би трябвало да се загатва. Изоставих го, тъй като Той ме сложи пред избора Шоуто на Слави или Гергьовден. Вероятно изборът ми е бил сложен за схващане. Да изоставиш славата и парите в името на една много грапава политическа орис, в действителност наподобява налудно... ", написа в профила си Дилов-син.

" - От тук и втория мотив да споделя поста: в никакъв случай не съм бил член на друга политическа организация, с изключение на на Движение Гергьовден. На което и Слави, и Тошко са създатели. Химнът на Движението е написан от прелестния Ивайло Вълчев... През годините, в резултат на разнообразни условия, Движение Гергьовден, което дребен и жилест политически клуб (никога не си е поставяло за цел да се трансформира в огромна партия)участваше в разнообразни обединения. Някои сполучливи - " Дядо, баба и внуче " с Демократите и Земеделците на г-ж Мозер, да вземем за пример. Други - да кажем - по-скоро комични ", наблюдава хронологията на политическата си кариера депутатът от ГЕРБ.

Любен Дилов-син установи още, че " в този момент Слави трансформира шоуто и малкия екран си в партия ". По адрес на Тошко Йорданов прецизира, че няма нищо срещу него, само че " концепцията за подобен ръководител на комисията е несъвместима с моите хрумвания ".

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР