Постъпили са няколко жалби за отчуждаването на имотите по проекта

...
Постъпили са няколко жалби за отчуждаването на имотите по проекта
Коментари Харесай

Кметът: Имаше жалби за отчуждаването на имоти по “Царевец“, само аз не съм пускал такава

Постъпили са няколко тъжби за отчуждаването на парцелите по плана „ Царевец “. Това разгласи кметът Здравко Димитров, без да прецизира кои са частниците, предявили искания. Той добави, че процесът по отчуждаване, необходим както за идния ремонт, по този начин и за разширението, към този момент и завършил.

„ Цените са малко вдигнати, от всеки по 4000-5000 лева Имаше три обжалвания. Само аз не апелирах. Взима се част от паркинга. Една дребна част ще остане, само че доста дребна “, разяснява още градоначалникът.

Припомняме, че бяха почнали над 7 процедури за взимане на парцели от частници на улицата. Едната бе за парцел на самия Здравко Димитров. Той се намира на ул. „ Царевец” с кръстовището до с бул. „ Хаджи Димитър” и „ Солунска”, директно до комерсиалния център, който се употребява за паркинг.

Освен парцела на кмета, градската администрация стартира отчуждение на най-големия парцел, ситуиран на улицата. Той е благосъстоятелност на УМБАЛ „ Св. Георги” и е от сектора от Пещерско шосе до бул. „ Свобода”. Мотивът за отчуждението е планът на ВиК за Южния обходен колектор, както и докарването на тръбопровод на от ПС „ Юг”.

Според кадастъра целият парцел е с повърхност от 14 дка, като Община Пловдив ще придобие 50% от идеалните елементи на улицата. За тези 7 дка градските управляващи ще платят 831 720 лв. от градския бюджет на лечебното заведение. След плана на ВиК по улицата „ Царевец” то Община Пловдив ще може и да разшири улицата в тази си част.

Припомняме, че реконструкцията на улица „ Царевец” е включена като обект от 40-милионния заем, за който следва да се подписа контракт. Преди Община Пловдив да стартира работа по нея, ремонтът в настоящия габарит ще се реализира от ВиК през техния европейски план.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР