Посрещаме от Русия част от покрова и одеждите на Света

...
Посрещаме от Русия част от покрова и одеждите на Света
Коментари Харесай

Посрещаме покров Богородичен

Посрещаме от Русия част от покрова и одеждите на Света Богородица и копие на чудотворната икона на Св. Богородица „ Всецарица” от Св. Гора, Атон

По покана на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, в навечерието на празника на митрополитския храм „ Св.вмчца Марина” в град Пловдив на 16 юли в 18:00 ч. в катедралния храм „ Успение Богородично” ще бъдат посрещнати част от покрова и одеждите (ризата) на Света Богородица, донесени от свещеник Петър Еремеев, наместник на Високо-Петровския мъжки манастир в Москва.

Също по този начин от Света Гора Атон ще бъде донесено и харизано на Пловдивската митрополия копие на чудотворната икона на Св. Богородица - „ Всецарица”. В литийно шествие светините ще бъдат пренесени до митрополитския храм „ Св. вмчца Марина”, където ще бъдат сложени за поклонение на вярващия народ.

От 18:30 часа ще стартира празничната архиерейска вечерня.

На 17 юли, когато се празнува паметта на света великомъченица Марина в едноименния митрополитски храм, в 9:00 часа Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай ще възглави светата Литургия във връзка празника в съслужение с митрополити - членове на Светия Синод на БПЦ, епископи и свещеници.

На всеки богомолец ще се дава за благословение икона с облика на Света Богородица и памук, осветени на светините. Миряните ще бъдат помазвани с елей за здраве и благословение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР