Посредник в извършване на телефонна измама на малко дете е

...
Посредник в извършване на телефонна измама на малко дете е
Коментари Харесай

9-годишно момиченце стана жертва на ало-измамници


Посредник в осъществяване на телефонна машинация на малко дете е арестуван в ареста на Районното ръководство във Велинград, оповестяват от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пазарджик. Жертвата е 9-годишно момиченце.

В неделя сутринта на стационарен телефон в жилище се обадил чужд. Слушалката вдигнала дребната дъщеричка на фамилията, защото родителите отсъствали за към час от къщи. От другата страна чужд мъжки глас се показал за доктор, който съобщил на детето, че майка му си е счупила крайници. Тя била призната в болница, само че било належащо да се направи незабавна интервенция, а за това били нужни средства.

Измамниците съумели да убедят обезпокоеното дете в истинността на описа си, като го уверили, че парите ще бъдат взети от чиновник на Здравната каса.

Момиченцето събрало наличните в дома 750 лв. и ги пуснало в плик през прозореца. Едва откакто родителите се прибрали станало ясно, че става дума за телефонна машинация.

С разплитане на случая неотложно се заели чиновници на полицейското ръководство в курортния град. За броени часове станало ясно, че парите са взети от 22-годишен, незнаен досега на полицията, гражданин на курортния град. При осъществените процесуални дейности той е предал цялата сума на полицейските чиновници.

По случая е формирано полицейско произвеждане под наблюдението на Районна прокуратура във Велинград
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР