Посолството на САЩ в София излезе с позиция за предупрежденията

...
Посолството на САЩ в София излезе с позиция за предупрежденията
Коментари Харесай

Посолството на САЩ предупредило двама за възможни заплахи, единият може да е записал разговора |

Посолството на Съединени американски щати в София излезе с позиция за предизвестията към Борис Бонев и Атанас Чобанов за вероятни закани против тях. 

" Преди няколко седмици Посолството на Съединените щати получи информация за допустима опасност против две лица. В съответния миг взехме решение, че сме длъжни да предупредим тези лица за тази информация. Посолството показа тази информация и с българските управляващи ", се споделя в позицията на посолството, изпратена до БТА.

Оттам допълват, че в предаденото предизвестие не се загатва съответно лице или политическа партия и нямат информация, която да допуска, че има връзка с съответна политическа партия.

" Оттогава не сме получили повече информация за тази допустима опасност. Чухме изказвания, че един от нашите диалози е записан без наше позволение ; посолството възразява против сходни практики ", оповестяват от посолството на Съединени американски щати в София.

В два следващи дни - на 8 и 9 януари, общинският консултант Борис Бонев и журналистът от сайта Bird.bg оповестиха, че са получили предизвестия за непосредствени закани.

" Вчера получих достоверна информация от българските служби за непосредствена опасност за живота ми. Информацията е доказана и от задгранични партньорски служби ", .

" В петък в 12:05 ч. получих позвъняване от публично лице от непознато държавно управление, че съм под непосредствена опасност и те са длъжни по закон да ме уведомят. Заплахата е местна за България, само че аз сега съм в чужбина ", .
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР