Посолството на САЩ у нас се извини за инцидента отпреди

...
Посолството на САЩ у нас се извини за инцидента отпреди
Коментари Харесай

Посолството на САЩ у нас се извини за инцидента в Чешнегирово

Посолството на Съединени американски щати у нас се извини за случая отпреди повече от две седмици, при който американски бойци нахлуха въоръжени в индустриален завод покрай летище Чешнегирово. В известие до медиите от американското дипломатическо посланичество декларират, че са получили информация за случая едвам през вчерашния ден. Уточнява се, че на 11 май американски военни от 173-та въздушно-десантна бригада са провеждали образователна симулация, в границите на която е трябвало да бъдат овладени и обезопасени здания на летище Чешнегирово. По време на учението, американските бойци са влезнали и в постройка до летището, която съгласно тях е била част от зоната за образование, само че в която е имало български цивилни лица, наети от частен бизнес. 

" Поднасяме нашите откровени извинения на частното дружество и чиновниците в постройката ", пишат от американското посолство и прибавят, че сега се организира задълбочено следствие на повода за тази неточност.

От българското министерство на защитата също дадоха брифинг по тематиката. 
" Случаят в Чешнегирово е неразбирателство. Инцидентът все пак е повече от противен, тъй като демонстрира някакви пропуски ", заяви служебният министър на защитата Георги Панайотов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР