Посолството на Белгия в Киев ще отвори врати на 11

...
Посолството на Белгия в Киев ще отвори врати на 11
Коментари Харесай

Белгия възобнови работата на посолството в Киев, пристига нов посланик

Посолството на Белгия в Киев ще отвори порти на 11 юли и в Украйна ще дойде нов дипломат - Петер Ван де Велде . Това съобщи министър председателят Александър де Кроо, написа изданието " Европейска истина ", базирайки се на Euractiv.

Ван де Велде ще размени някогашния дипломат в Украйна Аксел Ленартс, чийто мандат изтече. След взаимен обзор на сигурността от министерствата на външните работи и на защитата, държавното управление даде позволение посолството да отвори още веднъж.

„ Отварянето на нашето посолство би трябвало да разреши по-тесни връзки с украинските управляващи, изключително в подтекста на обстановката със сигурността и кандидатурата на Украйна за участие в Европейски Съюз “, сподели Де Кроо, представен от " Украинская истина ".

Веднага откакто белгийският дипломатически екип, който оказва помощ на новия дипломат, дойде в Киев, локалният личен състав също последователно ще възобнови работа, споделиха от офиса на Де Кроо. " Това е значим знак за резистентност и поддръжка за украинците. Завръщането на нашите дипломатически екипи в Киев е значимо и за възобновяване на страната, в което белгийските компании би трябвало да играят значима роля ", добави министър председателят.

Източник: " Украинская истина "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР