Посолството на България в Индонезия информира, че на 3 януари

...
Посолството на България в Индонезия информира, че на 3 януари
Коментари Харесай

МВнР предупреждава българите в Тайланд за тропическата буря Пабук

Посолството на България в Индонезия осведоми, че на 3 януари 2019 година тропическата стихия Пабук, образувана в Южнокитайско море, навлезе на територията на Южен Тайланд, като се движи в посока северозапад. Очаква се към 5 януари да доближи западното крайбрежие на провлака Кра в района на остров Пукет и границата сред Тайланд и Мианмар, след което ще продължи в северозападна посока към Андаманските острови и Бенгалския залив.

По информация на метеорологичната работа на Тайланд, на 3 януари се чакат проливни дъждове и мощен вятър в следните провинции: Chumphon, Surat Thani, Nakhon Si Thammarart, Phatthalung, Songkhla, Pattani, Yala, Narathiwat, Krabi, Trang и Satun, а на 4-5 януари – в Phetchaburi, Prachuap Khiri Khan, Chumphon, Surat Thani, Nakhon Si Thammarart, Phatthalung, Songkhla, Pattani, Yala, Narathiwat, Ranong, Phangnga, Phuket, Krabi, Trang и Satun. Очаква се вълните в Тайландския залив да доближат 3-5 метра, а в Андаманско море – до 2-3 метра.

Предвид усложнената метеорологична конюнктура, Министерството на външните работи предлага на българските жители, които имат желание да пътуват до посочените дестинации, да отсрочат проектите си до нормализиране на обстановката. Сънародниците, пребиваващи в посочените региони, следва да проявят нужната нерешителност, да се осведомят в детайли за настоящата конюнктура от локалните медии и управляващи и да съблюдават прецизно напътствията за сигурност на способените служби. Гражданите могат да се осведомят за настоящата конюнктура от формалния уебсайт на метеорологичната работа на Тайланд на британски език, както следва: https://www.tmd.go.th/en/list_warning.php.

При потребност от подпомагане, българските жители могат да се свържат с посолството в Джакарта на денонощния дежурен телефон +62 812 9600 0691.

Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на Дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected].

Министерство на външните работи предлага на българските жители, при пътувания в чужбина, да се възползват от опцията да се записват в рубриката " Пътувам за… ” на следния адрес: (https://mfa.bg/bg/embassyinfo).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР